logo


Το ρολόι στο κανάλι του Δήμου Διονύσου στο YouTube μετράει ήδη αντίστροφα για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα μεταδοθεί ζωντανά, την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 7.30 το βράδυ.

Ανάμεσα στα 8 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνονται:

*Η αντικατάσταση μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν την παραίτησή τους λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης τους κ.λπ. Ο ορισμός των αντικαταστατών τους θα γίνει μέσα από κατάλογο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Υπενθυμίζεται πως στο Διοικητικό Συμβούλιο των Σχολικών Επιτροπών συμμετέχουν ex officio εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας, που επιλέγονται ανάμεσα στους 5 αρχαιότερους.

*Ο ορισμός των μελών εκ μέρους του Δήμου στην Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας, που θα ελέγξει την προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό της Σταμάτας. Εκεί, υπενθυμίζεται, με πρόσφατη  (9/2) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται να ανεγερθεί όροφος με ταυτόχρονη απομάκρυνση των αιθουσών ISOBOX που βρίσκονται στο προαύλιο. Στην ενέργεια αυτή προχωρεί ο Δήμος μετά και από επίμονες επιστολές του Διευθυντή του σχολείου, όπου υπογραμμίζεται το ασφυκτικό κτηριακό πρόβλημα, ενώ η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να εντάξει το έργο προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

*Τέλος, 4 ακόμη πρόστιμα, ύψους 3.000 ευρώ περίπου, για παράλειψη αποψίλωσης αδόμητων οικοπέδων έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική Αστυνομία με υπογραφή του τέως εντεταλμένου Θ. Κρητικού, αλλά χωρίς έκθεση αυτοψίας, συνοδευόμενα από αντίστοιχες ενστάσεις των ιδιοκτητών τους, που αμέλησαν να τα καθαρίσουν στο πλαίσιο της πυροπροστασίας. Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά που τέτοιο θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο στη συνεδρίασή του στις 9 Φεβρουαρίου είχε εξετάσει 11 ακόμη αντίστοιχες ενστάσεις. Η απόφαση τότε μιλούσε για οριζόντια διαγραφή 30% επί του προστίμου “για πρώτη και τελευταία φορά”, με δεδομένα τα προβλήματα που πιθανόν αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων λόγω της πανδημίας. Αξίζει εδώ να αναφερθούν και τα παρακάτω: Σύμφωνα με το Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, οι βεβαιωμένες παραβάσεις στην αποψίλωση των αδόμητων οικοπέδων για το 2020, ξεπερνούν τις 100, για κάποιες από τις οποίες έχουν υποβληθεί ενστάσεις. Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται από την Αντιδημαρχία Χωροταξικού Σχεδιασμού για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών μέσω ΚΑΕΚ, συμπλήρωσε ο πολιτικός της προϊστάμενος Γ. Φωτάκης, που έχει καταγράψει 1200 αδόμητα μόνο στην Κοινότητα Διονύσου, “κανονική βόμβα, αν μείνουν ακαθάριστα”. Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Μ. Κόκκαλης από την πλευρά του συμφώνησε μεν με την έκπτωση, πρότεινε όμως την αυστηροποίηση των προστίμων, με προσαύξηση 30%, σε όσους από τους ενιστάμενους φέτος δεν αποδειχθούν τυπικοί  στις υποχρεώσεις τους. Όλα τα παραπάνω αποκτούν, προφανώς, άλλη διάσταση μετά και από το πέρασμα της “Μήδειας”, που άφησε πίσω της χιλιάδες τόνων ξυλείας παντού στην πόλη.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1ο: Αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων επενδυτικού δανείου από το ΤΠΔ ενταγμένου στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ποσού €3.100.00,00 για την εκτέλεση του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ»».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Α’ Κατανομή 2021 για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου συνολικού ποσού 74.068,73 ΕΥΡΩ (αριθ.πρωτ. 5728/1-3-2021 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών -Ταμειακή Υπηρεσία Δήμου Διονύσου).

ΘΕΜΑ 3ο: Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους ως εκπροσώπων του Δήμου Διονύσου στην προς συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας για την άμεση προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Σταμάτας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) ‘Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ’.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΘΕΜΑ 5ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση της ένστασης του K********* Δ********

ΘΕΜΑ 6ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση της ένστασης της Δ******** Α******** , της Δ********* Α******** ,του Δ********* Ν********* κα του Δ********* Ν*********.

ΘΕΜΑ 7ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση των ενστάσεων του Μ******* Δ******** .

ΘΕΜΑ 8ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση της ένστασης της Π********* Μ******** και της Π********* Α*********.