logo


Την παράταση στη λήξη της προθεσμίας  για την καταβολή οφειλών από καθυστερημένους λογαριασμούς ύδρευσης, ΤΑΠ, τέλη Κοιμητηρίων κ.λπ. θα συζητήσει, μαζί με άλλα 5 θέματα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου στη συνεδρίασή της την προσεχή Τρίτη 9 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη στις 9 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Απριλίου προτείνεται να παραταθεί η εξόφληση των οφειλών από λογαριασμούς ύδρευσης του Β’ και Γ’  τετραμήνου του 2019 και του Α’ τετραμήνου του 2020, που κανονικά έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά και οφειλών από ΤΑΠ, τέλη Κοιμητηρίων, ανείσπρακτους δημοτικού φόρους και τέλη κ.λπ. Στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός υπογραμμίζει πως για μεν τους λογαριασμούς ύδρευσης, η καθυστέρηση οφείλεται στην εταιρεία που έχει αναλάβει την αποστολή τους και δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές της υποχρεώσεις, ενώ μεγάλο ρόλο στις καθυστερήσεις έπαιξαν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας που έφεραν μέχρι και αναστολή εργασίας σε πολλούς τομείς, αλλά και η “Μήδεια”.

Απουσιάζει, επιπλέον, η εισήγηση για το επενδυτικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 3.100.000 ευρώ, που προορίζεται για το έργο επεμβάσεων στο ΕΠΑΛ Κρυονερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, πρόκειται για περίπτωση δανειοδότησης ίδια με αυτήν για τη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ΥΠΕΣ. Η σχετική εισήγηση θα διανεμηθεί στα μέλη της Επιτροπής μάλλον τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων επενδυτικού δανείου από το ΤΠ∆ ενταγµένου στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραµµα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ποσού €3.100.00,00 για την εκτέλεση του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ∆ΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕ∆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ».

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “RECYCOM” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση αποστολής ΣΧΕ∆ΙΟΥ απόφασης Οικ. Επιτροπής ∆ήµου ∆ιονύσου προς την Επιτροπή της παρ. 9 του άρθρου 73 του Ν.4412/2016 για την διαπίστωση επάρκειας των µέτρων και των αποδεικτικών στοιχείων που προσκοµίσθηκαν από τον οικονοµικό φορέα ΤΕΚΑΛ Α.Ε. για την απόδειξη της αξιοπιστίας του, ως µέλος της ένωσης οικονοµικών φορέων, η οποία έχει ανακηρυχθεί προσωρινή ανάδοχος του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΦΑΣΙ∆ΕΡΙ – ΑΓ. ΑΓΓΕΛΩΝ ∆.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ», προϋπολογισµού 5.255.000,00 € (πλέον ΦΠΑ).

ΘΕΜΑ 4ο: Κατακύρωση της σύµβασης για την ανάθεση της µελέτης: «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισµού 160.000,00€ (µε ΦΠΑ).

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 5ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Παράταση λήξης προθεσµίας καταβολής οφειλών.