logo


Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει  ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων Δήμου Διονύσου, με αποδέκτες όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, αναφορικά με τα κρούσματα του κορονοϊού που εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες στην Ταμειακή Υπηρεσία.

Στην ανακοίνωση με τίτλο “Λάθη και παραλείψεις που μπορούν να αποβούν μοιραίες”, που περιήλθε σε γνώση της Οδού Διονύσου, υπογραμμίζεται πως από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος Εργαζόμενων (σ.σ. το ένα από τα δυο Σωματεία Εργαζόμενων που έχουν συσταθεί στο Δήμο) πιέζει τη Διοίκηση να πράξει τα αυτονόητα, που προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, δηλαδή να να μπουν σε τηλεργασία οι στενές επαφές των συναδέλφων που νοσούν.

Αντί γι’ αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι έχουν γίνει μπαλάκι και παραπέμπονται από τον έναν στον άλλο με σειρά μη ικανοποιητικών δικαιολογιών (όπως, ότι δεν έχουν κάνει όλοι μοριακό τεστ, ότι ο ΕΟΔΥ δεν απαντά στα τηλέφωνα ή ακόμη ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κλείσει!!!!), με αποτέλεσμα να εγείρονται ανησυχίες για πιθανή ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων.

Το πάθημα της “Μήδειας” δεν έχει γίνει μάθημα, όσον αφορά στον τομέα της πρόληψης, και οι ευθύνες της Διοίκησης είναι μεγάλες, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση γίνεται επιπλέον λόγος για εργαζόμενους, ευτυχώς λίγους, που στο πλαίσιο προσωπικών πεποιθήσεων, αρνούνται να συμμορφωθούν με τις οδηγίες αντιμετώπισης της πανδημίας, καταστρατηγούν βάναυσα τα προβλεπόμενα μέτρα και θέτουν σε κίνδυνο τους συναδέλφους τους και τις οικογένειές τους (σ.σ. αλλά και τους δημότες, με τους οποίους ενδεχομένως έρχονται σε επαφή στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, θα συμπληρώναμε).

Τέλος, έκκληση απευθύνεται προς όλους, αιρετούς και προσωπικό του Δήμου, να επιδείξουν την απαραίτητη υπευθυνότητα τηρώντας τα μέτρα πρόληψης και ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, απολυμάνσεις των χώρων των Δημοτικών Καταστημάτων γίνονται τακτικά και οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε τεστ κάθε δυο εβδομάδες. Εντούτοις δεν έχει ενεργοποιηθεί γενναία παρέμβαση στις εργασιακές διαδικασίες, τέτοια που να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού, παρά την ύπαρξη σχετικού ολοκληρωμένου σχεδιασμού που είχε εκπονηθεί και προταθεί από τον τέως Γενικό Γραμματέα του Δήμου Στ. Μιχιώτη, από το Νοέμβριο κιόλας του 2020. Είχε τότε ζητηθεί από τους προϊσταμένους των Υπηρεσιών να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να προσαρμόσουν το γενικό σχεδιασμό στους τομείς ευθύνης τους, αλλά δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση.