logo


Συσπειρώνονται και οργανώνονται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Δήμου Διονύσου που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. Ήδη Επιτροπή Αγώνα για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων έχει συσταθεί από την ΟΓΕ Διονύσου σε συνεργασία με την ομάδα συνταξιούχων Β. Αττικής, που μάλιστα έχουν προβεί σε δυο παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, για να καταγράψει τις ζημιές που κάτοικοι και στις 7 Κοινότητες έχουν υποστεί από τη “Μήδεια”.

Ανακοίνωση με την οποία προσκαλεί τα μέλη του να δηλώσουν  τις ζημιές που υπέστησαν από τη “Μήδεια” εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες της περιοχής.

Μια τρίτη αυτοοργάνωση κατοίκων και επαγγελματιών με την ονομασία dionysosalert έκανε χθες Τετάρτη 3 Μαρτίου την εμφάνισή της με ανοιχτή επιστολή- πρόσκληση προς τους πληγέντες, κατοίκους και επαγγελματίες, με στόχο να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε αρμόδια Αρχή που δεν μερίμνησε για την αποτροπή των καταστροφών αλλά και να αποκατασταθούν οι ζημιές, συναποφασίζοντας «για τις κινήσεις μας σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής ή Δικαστηρίου«:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ:

Είμαστε μια ομάδα δημοτών, κατοίκων και επαγγελματιών του Δήμου Διονύσου, η οποία δημιουργήθηκε αυθόρμητα κατά τη διάρκεια και μετά την πρόσφατη καταστροφή που προκλήθηκε στην περιοχή μας λόγω του μετεωρολογικού φαινομένου που ονομάστηκε «Μήδεια».

Έφταιξε μόνο η «Μήδεια»;

Σίγουρα η «Μήδεια» ήταν ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, για το οποίο, όμως, υπήρξαν προειδοποιήσεις των ειδικών έγκαιρα. Πολύ καιρό μάλιστα πριν τις μετεωρολογικές προβλέψεις, σε ανύποπτο χρόνο, πολλοί πολίτες είχαν επισημάνει και αναφέρει προς τις αρμόδιες Αρχές  πολλές περιπτώσεις δέντρων, στύλων και καλωδίων, οι οποίες στην πρώτη πυρκαγιά ή κακοκαιρία θα δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα.

Δυστυχώς, οι αρμόδιες κατά περίπτωση Αρχές (Δήμος, ΔΕΔΔΗΕ, Δασαρχείο, Περιφέρεια) δεν ασχολήθηκαν και δεν έλαβαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ως όφειλαν,  με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του Δήμου πρωτοφανείς καταστάσεις και να υποστούμε μεγάλες ζημιές. Είναι δεδομένο ότι αν οι προαναφερθείσες αρχές είχαν μεριμνήσει και προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και δράσεις, οι συνέπειες της κακοκαιρίας θα ήταν προφανώς ηπιότερες.

ΣΚΟΠΟΣ μας  είναι η διεκδίκηση του αυτονόητου και του προφανούς. Ζητάμε την απόδοση ευθυνών για κάθε αρμόδιο παράγοντα ή Αρχή που δεν έπραξε και δεν μερίμνησε για την αποτροπή της καταστροφής.

ΖΗΤΑΜΕ την αποκατάσταση τόσο των υλικών ζημιών, όσο και της ηθικής βλάβης που υποστήκαμε εξαιτίας των πράξεων και κυρίως των παραλείψεων όλων των συναρμοδίων προαναφερθέντων Αρχών και των οργάνων τους.

Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που χάλασαν. Δεν είναι μόνο οι ηλεκτρικές συσκευές και τα τμήματα των σπιτιών ή των καταστημάτων μας που καταστράφηκαν. Είναι, ακόμα, ότι εν έτει 2021 γίναμε πρόσφυγες στον ίδιο μας τον τόπο, ψάχνοντας προσωρινή στέγη σε φίλους και συγγενείς σε νοτιότερα μέρη. Είναι ότι ακόμα και σήμερα, δύο εβδομάδες μετά, πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακόμα τηλέφωνο και πρόσβαση στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να μην μπορούν να ακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία διεξάγεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου λόγω της πανδημίας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ η εκμετάλλευση της κατάστασης για μικροπολιτικά οφέλη και για την προβολή προσωπικών επιδιώξεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ, συγκεντρώνουμε πληροφορίες και στοιχεία που αποδεικνύουν τις ζημιές που έχουμε υποστεί και που υφιστάμεθα ακόμα. Ενδεικτικά: φωτογραφικό υλικό πριν και μετά την καταστροφή, αιτήματα που έχουμε απευθύνει προς τις αρμόδιες Αρχές για την κοπή επικίνδυνων δέντρων κλπ, βεβαιώσεις ηλεκτρολόγων για τις συσκευές μας που καταστράφηκαν και πολιτικών μηχανικών για τις ζημιές στην ακίνητη περιουσία μας και, τέλος, αιτήματα που απευθύναμε προς τις αρμόδιες αρχές μετά την καταστροφή.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ μέσω της διεξαγωγής τηλεδιασκέψεων λόγω πανδημίας, χρησιμοποιούμε τις δυνατότητες που μας παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συναποφασίζουμε για τις κινήσεις μας σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής ή Δικαστηρίου.

Όσοι κάτοικοι ενδιαφέρονται να συμπράξουν και να στηρίξουν την παρούσα πρωτοβουλία, καλούνται να επικοινωνούν, αρχικά, μέσω e-mail, αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση dionysosalert@gmail.com.

Η όποια επικοινωνία ή συμμετοχή στο κοινό εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.