logo


Απολογισμό των ενεργειών στις οποίες προέβη για την αντιμετώπιση της “Μήδειας” και στα μέτρα που ήδη δρομολογούνται για την αποκατάσταση των συνεπειών της, θα δώσει αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου στη δημοσιότητα η Διοίκηση του Δήμου Διονύσου. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, μόλις διαπιστώθηκε πως η σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη “Μήδεια” δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας, μια που οι παρατάξεις Ανοιχτοί Ορίζοντες, Εύπολις, Λαϊκή Συσπείρωση και ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο, καθώς και η ανεξάρτητη Μ. Στυλιανού, δεν προσήλθαν, όπως είχαν ήδη ανακοινώσει σε ανοιχτή επιστολή τους.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καλαφατέλης δήλωσε τα παρακάτω:

“Λυπάμαι για τη σημερινή εικόνα. Πέρα από τις όποιες πολιτικές διαφορές υπάρχουν, νομίζω πως η “Μήδεια” θα έπρεπε να μας ενώσει για να συζητήσουμε το τι συνέβη και τα όποια λάθη έγιναν αλλά κυρίως για να ανταλλάξουμε απόψεις, για τις άμεσες ενέργειες που είναι κρίσιμες για το άμεσο μέλλον του Δήμου μας. Κάποιες ήδη δρομολογούμε. Εγώ και αρκετά μέλη της Διοίκησης είμαστε, μπορώ να πω, εξουθενωμένοι δουλεύοντας νυχθημερόν προσπαθώντας να βρεθούν λύσεις. Η αντιπολίτευση μας κάλεσε να  κάνουμε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, να συζητήσουμε. Εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε απαντήσεις. Θέλαμε και θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο, γι’ αυτό και θα το κάνουμε αύριο το πρωί. Θα βγάλουμε ανακοίνωση με την αποτίμηση του τι έγινε αλλά και αυτά που έχουν δρομολογηθεί”.

Υπενθυμίζεται πως από χθες υπήρξε ανταλλαγή επιστολών και ανακοινώσεων ανάμεσα στις 4 παρατάξεις της μειοψηφίας και τη Δημοτική Αρχή με αφορμή αυτήν την κατεπείγουσα συνεδρίαση: Οι παρατάξεις κατηγορούσαν τη Διοίκηση του Δήμου επειδή δεν εξασφάλισε τη ζωντανή αναμετάδοση της συνεδρίασης, άρα και την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, ενώ και το θέμα δεν συνοδευόταν από κάποια εισήγηση, και ζητούσαν την αναβολή της. Ακολούθησε απάντηση της Δημοτικής Αρχής, που υπενθύμιζε πως δικό τους επιτακτικό αίτημα αποτελούσε η εν λόγω συνεδρίαση, της οποίας τώρα ζητούν την αναβολή επικαλούμενες προφάσεις, και τις καλούσε να προσέλθουν, ώστε να γίνει εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση. Με νέα, σημερινή, ανοιχτή επιστολή τους οι παρατάξεις ζητούν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης την προσεχή Τρίτη 9 Μαρτίου με συγκεκριμένη θεματολογία: Απόφαση για ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων, αποτίμηση της διαχείρισης και των συνεπειών της κακοκαιρίας Μήδεια στον Δήμο Διονύσου, προτάσεις για την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης αντίστοιχων  μελλοντικών καταστάσεων στο δήμο μας και λήψη συγκεκριμένης δέσμης σχετικών μέτρων στην παρούσα φάση.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το αίτημα αυτό υποβάλλεται σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (σ.σ. Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται εφόσον το ζητήσει το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας, με γραπτό αίτημα και με συγκεκριμένη θεματολογία) και η Δημοτική Αρχή οφείλει να το κάνει δεκτό.