logo


Δήλωση παραίτησης υπέβαλε σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Θ. Κρητικός, αρνούμενος να αποδεχθεί την πρόσφατη απόφαση του Δημάρχου Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, με την οποία του αφαιρούνται αρμοδιότητες, και πιο συγκεκριμένα αυτή της Πολιτικής Προστασίας.

Στη δήλωσή του ο κ. Κρητικός, απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, του διαμηνύει πως δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει τη μεθόδευσή του, ώστε να μετακυλισθούν ευθύνες (σ.σ. για τους χειρισμούς στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας) και επιφυλάσσεται για την ενημέρωση των πολιτών και του Δημοτικού Συμβουλίου σε εύθετο χρόνο:

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη απόφασή του, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, ο Δήμαρχος αφαίρεσε την αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας από τους δυο εντεταλμένους συμβούλους Θ. Κρητικό (από τη Δημοτική Αρχή) και Χ. Πέππα (από την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”), διατηρώντας για τον μεν πρώτο την αρμοδιότητα για τη Δημοτική Αστυνομία και για τον δεύτερο την εποπτεία σε θέματα καθαριότητας. Μια ημέρα αργότερα, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σημειώθηκε οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Καλαφατέλη και τον κ. Κρητικό, όπως κατέγραψε η Οδός Διονύσου. Σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης με τη δήλωσή του αποποιείται και την αρμοδιότητα για τη Δημοτική Αστυνομία, παραμένοντας- προς το παρόν τουλάχιστον- στην παράταξη της Διοίκησης.