logo


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ 

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Β. ΤΟΜΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Λίγες μέρες μετά τον καταστροφικό χιονιά, που από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, ανακοινώθηκε από τη Δημοτική αρχή ότι υπάρχουν δύο επιτροπές από την Κυριακή (ποιοι και πού;;;), που καταγράφουν ζημιές, με αποζημιώσεις από 600 έως 6.000 ευρώ, και πως πρέπει να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις εντός 10 ημερών.

     Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, Μάνδρα- Μάτι- Ασπρόπυργος- «Ιανός», σεισμοπαθείς, που ακόμη περιμένουν κρατικές αποζημιώσεις.  Αν σκεφτεί κανείς και τα κριτήρια που μπαίνουν, που τους περισσότερους τους «πετάνε» εκτός, τότε εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε τις διαχειριστικές τακτικές ανακοινώσεων, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και ανακούφιση για τους πληγέντες.
     Η Δημοτική αρχή κήρυξε το Δήμο Διονύσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό λόγω αυτών των έκτακτων αναγκών σε 1.900.000 € για τον καθαρισμό όλου του Δήμου, προμήθεια γεννητριών σε 27 αντλιοστάσια κ.ά.
     Εργολάβοι από όλη την Ελλάδα διατρέχουν όλο το Δήμο, ακριβοπληρωμένοι ιδιώτες, με παραφουσκωμένα τιμολόγια και υποτιμημένες υπηρεσίες.

     Για άλλη μία φορά οι ανθρώπινες ζωές τα λαϊκά νοικοκυριά αποτελούν «κόστος» για τους υπεύθυνους της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης των αρμόδιων Υπουργείων, φυσικά και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
     Χιλιάδες σπίτια, επιχειρήσεις, μικρές κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές μονάδες, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, όπως και αγροτικές καλλιέργειες (ελιά, εσπεριδοειδή, κηπευτικά). Πολλά αυτοκίνητα, οικοσυσκευές, εμπορεύματα, καταστράφηκαν.  Τόνοι τροφίμων πετάχτηκαν. Όλα τα νοικοκυριά, αναγκάστηκαν να επωμιστούν τη δυσβάσταχτη δαπάνη κοπής πεσμένων και επικίνδυνων δέντρων και άλλων ζημιών σε στέγες σπιτιών, περιφράξεις κ.ά.
     Ο τελευταίος χιονιάς που εξανάγκασε τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου να επιβιώσουν μέχρι και 8 μέρες χωρίς ρεύμα και νερό, είναι αποτέλεσμα του ξεπουλήματος του δικτύου ενέργειας, με ασυντήρητες υποδομές και κακοπληρωμένους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα των δύο εργαζομένων στην πολιτική προστασία του Δήμου, των τεσσάρων στην υπηρεσία πρασίνου, όπως και των πέντε ηλεκτρολόγων σε όλο το Δήμο, που όσο κι αν ξεπέρασαν τον εαυτό τους δεν επαρκούσαν. Είναι αποτέλεσμα της ξεκάθαρης επιλογής των εκάστοτε κυβερνήσεων, Περιφερειών, Δήμων, που ο καθαρισμός του περιαστικού δάσους, θεωρείται «κόστος», και ας πληρώνει ο δημότης πανάκριβα δημοτικά τέλη.
     Η Επιτροπή Αγώνα δε θα περιμένει το επόμενο γεγονός στην περιοχή μας, που θα είναι πιθανόν οι πυρκαγιές, είτε από σπινθήρες του κακοσυντηρημένου δικτύου ηλεκτροδότησης, είτε από σχεδιασμένους εμπρησμούς, συνεχίζοντας το έγκλημα της οικοπεδοποίησης, που εξελίσσεται τα τελευταία πενήντα χρόνια, της έλλειψης κεντρικού πολεοδομικού  σχεδιασμού, ανοίγοντας τις ορέξεις μεγαλοκατασκευαστών εργολάβων και καταπατητών.
     Η Ομάδα Γυναικών Διονύσου μέλος της ΟΓΕ, το Σωματείο  συνταξιούχων Β. Τομέα και οι κάτοικοι της περιοχής, έδωσαν απάντηση με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο. Συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να διεκδικήσουν από Δήμο, περιφέρεια, κυβέρνηση:

     • Άμεση καταγραφή και εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τα λαϊκά νοικοκυριά, ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, μικρές  επιχειρήσεις, από κρατικούς και κοινοτικούς πόρους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
     •  Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό των δημόσιων υποδομών  ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.
     •  Προσλήψεις και στελέχωση της πολιτικής προστασίας με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
     •  Υποδομές αντιπυρικής- αντιπλημμυρικής- αντισεισμικής προστασίας, δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.
     •  Η ξυλεία από τις κοπές δέντρων να συγκεντρωθεί σε κεντρικά σημεία και να διατεθεί δωρεάν στους κατοίκους με ευθύνη του Δήμου.

     ΖΗΤΑΜΕ την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με δυνατότητα παρακολούθησης και συμμετοχής των κατοίκων του Δήμου.

     ΖΗΤΑΜΕ την ομόφωνη ψήφο, όλων των παρατάξεων και συμβούλων, για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά.

     Για όλους εμάς, οι αγωνιστικές διεκδικήσεις για τα λαϊκά προβλήματα, η έμπρακτη αλληλεγγύη, η συμμετοχή μαζικών φορέων, σωματείων, κατοίκων της περιοχής, είναι η μόνη απάντηση για τη ζωή που μας αξίζει!

     ΚΑΛΟΥΜΕ όλους να πάρουν μέρος στις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Επιτροπή Αγώνα, προς Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργεία, για να εξασφαλίσουμε την οικονομική στήριξη όλων των πληγέντων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Καπετανάκη Μαρία   6970997881

Μαραγκός Γιώργος   6947764732

Τσούρτης Μιχάλης    6980676595