logo


Δεν ήταν  ακριβώς κεραυνός εν αιθρία – μια που το τελευταίο διάστημα υπήρχαν φήμες – σίγουρα πάντως αιφνιδίασε πολλούς η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Διονύσου Στ. Μιχιώτη σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου. Στη λακωνική δήλωσή του ο κ. Μιχιώτης επικαλείται προσωπικούς λόγους που τον ανάγκασαν να επισπεύσει την παραίτησή του, η οποία- σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου- είχε αρχικά συμφωνηθεί από κοινού με το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη να υποβληθεί γύρω στο Πάσχα. Σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου γύρω από τους λόγους της παραίτησής του, ο κ. Μιχιώτης αποδεικνύεται το ίδιο λακωνικός: “Δεν υπάρχει τίποτα πιο προσωπικό από τις αρχές και τις αξίες του καθενός”. Σύμφωνα, τέλος, με νεότερες πληροφορίες, η παραίτηση Μιχιώτη έχει γίνει ήδη δεκτή από το Δήμαρχο.

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης έχει ως εξής:

Διόνυσος, 1/3/2021

Προς τον Δήμαρχο Διονύσου, κ. Ιωάννη Καλαφατέλη

Κοιν.: Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ. Διονύσου

Θέμα: Παραίτηση Γενικού Γραμματέα

Αγαπητέ κύριε δήμαρχε,

Σας γνωστοποιώ ότι, για προσωπικούς λόγους, είμαι υποχρεωμένος να επισπεύσω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου.

Καθώς όμως δεν επιθυμώ να προκαλέσω αιφνιδιασμό στη λειτουργία του Δήμου, ιδίως στην κρίσιμη συγκυρία της αντιμετώπισης των συνεπειών της «Μήδειας», προτίθεμαι – εάν το επιθυμείτε – να αναβάλω την αποχώρησή μου, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μέσα σε αυτό, ελπίζω επίσης να δοθεί η ευκαιρία στην Εκτελεστική Επιτροπή να εξετάσει όσες εκκρεμείς εισηγήσεις μου κρίνει σκόπιμο και προπαντός αυτές που αφορούν τον νέο Οργανισμό και το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οτιδήποτε σχετικό.

Δρ Στέφανος Μιχιώτης

Η θητεία του απελθόντος, πλέον, Γενικού Γραμματέα διήρκεσε ακριβώς ενάμιση χρόνο. Στη διάρκειά της ο κ. Μιχιώτης ήταν επιφορτισμένος με τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, που πήρε σάρκα και οστά πριν από μερικούς μήνες, με την εκπόνηση του νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, που έχει εδώ και καιρό κατατεθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή, με την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου, που είναι επίσης κατατεθειμένο στην Εκτελεστική Επιτροπή από το Δεκέμβριο, παράλληλα βέβαια με την εποπτεία των διαδικασιών στα Νομικά Πρόσωπα των Σχολικών Επιτροπών και της ΕΣΤΙΑΣ και το συντονισμό των υπηρεσιακών μονάδων. Επιπλέον ο απελθών Γενικός Γραμματέας ανέλαβε και εκπόνησε τον περασμένο Μάρτιο το σχέδιο λειτουργίας του Δήμου Διονύσου υπό καθεστώς πανδημίας, υπέβαλε σειρά προτάσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, ενώ ανέλαβε και εκπόνησε τον κανονισμό επιχορήγησης των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, που εκκρεμεί κι αυτός από τον Ιανουάριο.

Στη συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό του 2021 ο ίδιος είχε παραδεχθεί πως κάποιες άλλες δράσεις που είχε επίσης αναλάβει, για την επιμόρφωση του προσωπικού και τη συμμετοχή των δημοτών και των τοπικών φορέων, είχαν καθυστερήσει λόγω του κορονοϊού, και γι’ αυτό είχε αναγκστεί να τις επανασχεδιάσει. Πάντως σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου ο απελθών Γενικός Γραμματέας δεσμεύθηκε να δώσει πλήρη απολογισμό δράσης μέσα στο μήνα.

Η θητεία του, τέλος, σημαδεύτηκε από τη συστηματική στοχοποίηση, πολλές φορές με άκρως απαξιωτικά σχόλια και χαρακτηρισμούς, που υπέστη εκ μέρους του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και τέως Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, σε μια κόντρα που κρατάει τα τελευταία 5 χρόνια και διαδραματίζεται τόσο στα συλλογικά όργανα του Δήμου όσο και σε αίθουσες Δικαστηρίων.

Ο κ. Μιχιώτης είναι ο πέμπτος Γενικός Γραμματέας  στα 11 χρόνια του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου. Είχαν προηγηθεί η Κ. Αμπατζή για μερικούς μόλις μήνες το 2011, ο Α. Μαλάτος μέχρι τη λήξη της πρώτης θητείας Καλαφατέλη το 2014, ο Μ. Χρηστάκης που ήρθε το 2015 επί Διοίκησης Ζαμάνη και παραιτήθηκε το 2017 για προσωπικούς λόγους, και τέλος ο Γ. Πετρουλάκης που επίσης παραιτήθηκε, μετά από 18 μήνες, για να επιστρέψει το 2018 στην κεντρική πολιτική σκηνή.