logo


Συγκαλείται κατεπειγόντως σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ η Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, για να αποφασίσει δια περιφοράς ένα και μοναδικό θέμα, που σχετίζεται με συνεχιζόμενη δικαστική υπόθεση. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για την υπόθεση με ελλείμματα που φέρεται να είχαν εντοπισθεί κατά τον έλεγχο παλαιότερων οικονομικών στοιχείων της Επιτροπής το 2015. Συνέπεια του ελέγχου, ως γνωστόν, ήταν να υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές από την τότε Διοίκηση Ζαμάνη (Δήμαρχο, Δήμο και Σχολική Επιτροπή) κατά μελών της Επιτροπής με την προηγούμενη Διοίκηση Καλαφατέλη.

Όσον αφορά στις μηνυτήριες αναφορές, αυτές κρίθηκαν από τον Εισαγγελέα αβάσιμες για τα μέλη, πλην της τότε Προέδρου Λ. Μήλα, για την οποία συνεχίζεται κανονικά η ποινική διαδικασία σε δεύτερο βαθμό (σ.σ. η δίκη μετά από δυο διακοπές λόγω εξαντλήσεως του ωραρίου συνεχίζεται στις 11 Μαρτίου, με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης).

Παραμένει όμως ανοιχτό το μέτωπο των αγωγών για τους υπόλοιπους. Έτσι η Πρόεδρος Α. Τόκα στη σημερινή συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, η οποία καθυστέρησε λόγω των καιρικών συνθηκών της προηγούμενης εβδομάδας, προτείνει να παραιτηθεί η Επιτροπή από το δικόγραφο αυτών των αγωγών, δια της πληρεξούσιας δικηγόρου της που είχε ορισθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στη δικάσιμο που έχει προσδιορισθεί για την προσεχή Πέμπτη 4 Μαρτίου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.