logo


Λίστα με συμπολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (νεφροπαθείς, άτομα με χρόνια νοσήματα ή που χρειάζονται οξυγόνο, ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους κ.λπ.) ανοίγει με κάθε εμπιστευτικότητα η Κοινότητα Διονύσου, ζητώντας τον εμπλουτισμό της αλλά και την εθελοντική συνδρομή των κατοίκων για παροχή βοήθειας στους συμπολίτες μας:

Αγαπητοί Συμπολίτες

Την περασμένη βδομάδα ζήσαμε μια μεγάλη θεομηνία.

Συγκεκριμένα, μια μεγάλη χιονόπτωση που κάτω από σπάνιες καιρικές συνθήκες προκάλεσε την πτώση χιλιάδων δένδρων πάνω στο δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ, δημιούργησε με την σειρά της αλυσιδωτές επιπτώσεις, (πολυήμερη διακοπή ρεύματος, διακοπές λειτουργίας αντλιοστασίων και παροχής νερού, διακοπή επικοινωνιών και ακόμη πολλά προβλήματα σε όλους και ιδίως στους πιο ευπαθείς από εμάς).

Συγχρόνως ανέδειξε και τις χρόνιες αδυναμίες μας τόσο του Κεντρικού Κράτους (π.χ. του ΔΕΔΔΗΕ), όσο και των ελλείψεων του Δήμου, κυρίως σε εξοπλισμό (π.χ. γεννήτριες), τις οποίες οφείλουμε όλοι μας, ανάλογα και με τις ευθύνες που μας αναλογούν, να αντιμετωπίσουμε προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Στα πλαίσια αυτά με χθεσινή του Απόφαση ο Δήμαρχος Διονύσου, εξέδωσε διάφορες Αποφάσεις ρύθμισης σχετικών θεμάτων και μεταξύ αυτών και Απόφαση ορισμού Επιτροπής, που θα επιμεληθεί τη δημιουργία καταλόγου συμπολιτών μας που ανήκουν σε πάσης φύσεως, ευπαθείς ομάδες (νεφροπαθείς, άτομα που χρήζουν οξυγόνου, άτομα με χρόνια νοσήματα, ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους κ.λπ.), προκειμένου εκ των προτέρων, αυτοί να συμπεριληφθούν στο σχέδιό μας για παροχή βοήθειας σε παρόμοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Συγχρόνως η ίδια Επιτροπή θα επιμεληθεί και τη δημιουργία καταλόγου συμπολιτών μας, που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά την προσπάθεια του Δήμου, για την παροχή αντίστοιχης βοήθειας.

Για το σκοπό αυτό επικουρικά προς το έργο της Επιτροπής, παίρνουμε σήμερα, την πρωτοβουλία, να απευθυνθούμε σε όλους εσάς, με την παράκληση να συνδράμετε την παραπάνω προσπάθεια, γνωστοποιώντας στην Κοινότητα Διονύσου τόσο περιπτώσεις συμπολιτών μας, όπως οι παραπάνω, που έχουν υποπέσει στην αντίληψη σας, όσο και την ενδεχόμενη επιθυμία σας για εθελοντική συμβολή.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε, ότι θα υπάρξει εκ μέρους μας, μέριμνα, ώστε ο εν λόγω κατάλογος ευπαθών ομάδων, να έχει, εμπιστευτικό χαρακτήρα.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσου

Αναστάσιος M. Μπάσης