logo


Με εκπροσώπους από όλες τις Κοινότητες του Δήμου Διονύσου συγκροτήθηκε χθες, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ),  του σωματείου Συνταξιούχων Βόρειου τομέα και άλλων τοπικών φορέων, η Επιτροπή Αγώνα, με στόχο να καταγραφούν οι ζημιές σε ιδιοκτησίες από όλες τις γωνιές της πόλης, να διεκδικήσει την 100% και άμεση αποζημίωση όσων επλήγησαν στην πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά και να πιέσει για την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί το σχετικό θέμα, καθώς και να διεκδικήσει την οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας με ευθύνη και μέριμνα του κράτους.

Η Επιτροπή συστάθηκε χθες Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της δεύτερης συλλογικής διαμαρτυρίας, που συγκέντρωσε αρκετό κόσμο μπροστά στο Δημαρχείο Διονύσου (σ. σ. Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/2 το πρωί. Αλλά, σε αντίθεση με το Σάββατο, ουδείς από τη Δημοτική Αρχή κατέβηκε να συνομιλήσει με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, όπως πολλοί επεσήμαναν).

Στη συγκέντρωση μίλησε η Ο. Σταροπούλου εκ μέρους της ΟΓΕ, καταγγέλλοντας τη στάση του κράτους που αφήνει αβοήθητους ανθρώπους στο Μάτι, τον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, το Διόνυσο και επιλέγει να αναλάβει το ρίσκο των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές αντί της διάθεσης πόρων για μια αποτελεσματική πολιτική προστασίας. Η κ. Σταροπούλου μιλώντας ειδικά για το Δήμο Διονύσου υπογράμμισε πως «οι αριθμοί συγκλονίζουν: 2 υπάλληλοι στην Πολιτική Προστασία, 4 στο Πράσινο και πέντε ηλεκτρολόγοι. Δήμοι, Περιφέρεια, κεντρικό Κράτος θεωρούν προτιμότερο να μας αποζημιώνουν με ψίχουλα παρά να κάνουν έργα υποδομής και πρόληψης. Είναι όμως πανέτοιμοι όταν πρόκειται για συνεργεία εργολάβων που κόβουν το ρεύμα σε νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τις προσωπικές μαρτυρίες κατοίκων από γειτονιές της πόλης, που κατήγγειλαν πως η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κρύβονταν όλες τις προηγούμενες ημέρες από τους πολίτες αλλά έβγαιναν στην τηλεόραση με μεγαλοστομίες για την ετοιμότητα του Δήμου.

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων, αναλυτικά, θα πιέσει και θα διεκδικήσει για:

α) κατεπείγουσα σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με αιτήματα την άμεση οικονομική ανακούφιση των νοικοκυριών. Τα αιτήματα στηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου

β) την άμεση αποκατάσταση και καταγραφή όλων των ζημιών σε σπίτια, αυτοκίνητα και αγροτικές καλλιέργειες με ευθύνη του Δήμου. Την κοπή και απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής αρχής στα λαϊκά νοικοκυριά

γ) την αποκλειστική ευθύνη και μέριμνα του κράτους για την οργάνωση της πολιτικής προστασίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Διονύσου θα απαιτήσει από τη Δημοτική αρχή, Περιφέρεια, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομικών, την άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου Τ. Παντέλογλου και Π. Πανάγος, ο επικεφαλής των «συνΕΝΑ Βήμα μπροστά» Δ. Ζαφειρόπουλος, ο ανεξάρτητος τοπικός σύμβουλος Αγ. Στεφάνου Κ. Βουτσάς κ. ά.