logo


Ερωτηματικά προκάλεσαν τις προηγούμενες ημέρες τα βουνά με κλαδιά, “προϊόντα” της πρόσφατης κακοκαιρίας, που φορτηγά εναπέθεταν στο χώρο στάθμευσης, έξω από το γήπεδο στην Κοινότητα Διονύσου.

Τα φορτηγά, που έχουν σταλεί από την Περιφέρεια όπως δηλώνουν στην Οδό Διονύσου οι χειριστές με τις χαρακτηριστικές στολές τους, δεν ήταν μόνα τους: Συνοδεύονταν από κλαδοφάγο, σε μια προσπάθεια τα κλαδιά να γίνονται τρίμμα και να απομακρύνονται σταδιακά από το χώρο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τ. Μπάσης, οι δυο κλαδοφάγοι του Δήμου δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο που βρίσκεται διάσπαρτος σε όλη την πόλη. Επιτακτική ανάγκη βέβαια ο όγκος αυτός να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν πριν μετατραπεί σε εύφλεκτη ύλη το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον ίδιο, “όπου και να κοιτάξεις στο Δήμο, δεν υπάρχει δέντρο που να μην έχει σπασμένο κλαδί”. Όσο για το λασπότοπο, που αναπόφευκτα έχει δημιουργηθεί στο σημείο, δηλώνει πως μόλις απομακρυνθούν τα κλαδιά, η Κοινότητα θα στρώσει χαλίκι, ώστε ο χώρος να είναι και πάλι προσβάσιμος.

Ο κ. Μπάσης δηλώνει επιπλέον πως δεν ερωτήθηκε για την παραπάνω χρήση του χώρου του γηπέδου, εντούτοις σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που η Οδός Διονύσου συνέλεξε από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους  Περιβάλλοντος Γ. Λακαφώση και Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη, η Περιφέρεια ήταν εκείνη που επέλεξε το σημείο για τον κλαδοτεμαχισμό. “Αν δεν επενέβαινε η Περιφέρεια με το μηχανισμό της- φορτηγά και κλαδοφάγος δικά της είναι- και επιχειρούσαμε να απομακρύνουμε τους όγκους των δέντρων μόνοι μας, θα χρειαζόμασταν χρόνια”, συμπληρώνει από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης προσθέτοντας πως “μπορεί το τυπικό μέρος να μην τηρήθηκε, αλλά η όλη διαδικασία μόνο προς όφελος της πόλης θα αποβεί”.

Ας σημειωθεί και τούτο: Στον ίδιο χώρο, έξω από το γήπεδο, σήμερα Δευτέρα πρωί, το έργο της Περιφέρειας “βοηθούσαν” κάτοικοι(;) της πόλης που με αλυσοπρίονα έκοβαν κλαδιά για προσωπική τους χρήση.