logo


Κοπές δένδρων- 562 τον αριθμό-, παροχή βοήθειας σε ευπαθείς συμπολίτες και κατάσβεση δυο πυρκαγιών, “μέτρησε” στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας το Κλιμάκιο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Ροδόπολης:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ «ΜΗΔΕΙΑ»

Το Κλιμάκιο Ροδόπολης επενέβη από την Δευτέρα 15/02/2021 έως και την Κυριακή 21/02/2021 σε:

562 Κοπές Δέντρων

13 περιπτώσεις παροχής βοηθείας ιατρικής φύσεως ( νεφροπαθείς, εγκυμονούσες κ.λπ.) καθώς και

2 πυρκαγιές εντός των ορίων του Δήμου Διονύσου.

Κατά το ως άνω χρονικό διάστημα στελεχώθηκαν συνολικά έξι (6) οχήματα, εκ των οποίων τέσσερα (4) συνεργεία κοπής δέντρων, 1 όχημα παροχών βοηθείας ιατρικής φύσεως καθώς και ένα (1) για συμβάντα πυρκαγιών από 43 εθελοντές.

Τις ημέρες που ο Δήμος Διονύσου επλήγη από την κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ τα πληρώματα των οχημάτων σε συνεργασία με εκχιονιστικά μηχανήματα τόσο του Δήμου, όσο και ιδιωτών, καθώς και συνδράμοντας συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση αφενός της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και αφετέρου αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των επεμβάσεων δένδρο έπεσε στην καμπίνα ενός πυροσβεστικού οχήματος του Κλιμακίου μας, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ικανή απόσταση από τον τόπο του συμβάντος. Από το γεγονός αυτό δεν τραυματίστηκε κανένας συνάδελφος, ενώ προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημίες στο όχημα (βλ. φωτογραφία).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που για μία εβδομάδα παρείχαν γεύματα σε όλους τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους εθελοντές.

#RodopolisFirefighters

#EDDD2021