logo


Μετά τις ανακοινώσεις σχετικά με τις  ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, με σκοπό τη μείωση της ταλαιπωρίας για χιλιάδες συνδημότες μας, οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν λόγω της πανδημίας, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να εντάξει το «Κέντρο Υγείας Αγίου Στεφάνου», επί των οδών Χελμού και Ειρήνης, στα Εμβολιαστικά Κέντρα για Covid-19, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα… https://www.dionysos.gr/…/sta-emvoliastika-kentra-gia…

Ποιο είναι, λοιπόν, αυτό το χρονικό διάστημα και γιατί δεν είχε φροντίσει η Δημοτική αρχή και προσωπικά  ο κ. Καλαφατέλης,  ώστε οι απαραίτητες διαδικασίες να προγραμματισθούν εγκαίρως, όταν οι περισσότεροι Δήμοι  που βρίσκονται κοντά στο κέντρο της Αθήνας είχαν  αποκτήσει, ήδη, το δικό τους εμβολιαστικό κέντρο; Μάλιστα, στη σχετική εξαγγελία αναφέρεται ότι η λειτουργία του «Κέντρου Υγείας Αγίου Στεφάνου» ως Εμβολιαστικού Κέντρου θα άρχιζε, στο πλαίσιο της έναρξης των μαζικών εμβολιασμών του πληθυσμού.

Όμως, ήδη, έγινε γνωστό από τον ΕΟΔΥ το πρόγραμμα εμβολιασμού χιλιάδων πολιτών ηλικίας μέχρι 64 ετών, με αποτέλεσμα, οι περισσότεροι συμπολίτες μας να αναγκάζονται να τρέχουν στο ΚΥ Καπανδριτίου, με υψηλό ρίσκο στις μετακινήσεις από και προς τη συγκεκριμένη περιοχή, αφού η πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) είναι απολύτως απαγορευτική, όπως, επίσης, ο κίνδυνος ατυχημάτων που ελλοχεύει λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών. Επιτόπια έρευνα στελεχών μας στο εν λόγω ΚΥ, απέδειξε πως, υπηρεσιακά, δεν δίδονται διαβεβαιώσεις τι ακριβώς προβλέπεται για ποιους και ποιο εμβόλιο θα κάνουν εκεί οι δημότες του Διονύσου.

Ως παράταξη θεωρούμε ότι θα πρέπει η Δημοτική αρχή, επιτέλους, να αντιμετωπίσει σοβαρά και υπεύθυνα αυτή την κατάσταση και να απαιτήσει άμεσα τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στο Δήμο μας. Δεν θα επιτρέψουμε οι εμβολιασμοί των συμπολιτών μας να γίνουν κλωτσοσκούφι στα χέρια πιθανώς ανεύθυνων. Αυτά που συμβαίνουν είναι το λιγότερο φαιδρά και προσβάλουν τη νοημοσύνη των δημοτών του Διονύσου.