logo


Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη- και μεσούσης της κακοκαιρίας- η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 13 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Εκτός από τα αποτελέσματα διαγωνισμών για μια σειρά προμηθειών ή έργων- αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων, τηλεέλεγχος στα δίκτυα ύδρευσης, καύσιμα και λιπαντικά κ.λπ.- περιλαμβάνεται ακόμη ο απολογισμός πεπραγμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Υπενθυμίζεται πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο ιδρύθηκε στο Δήμο Διονύσου το 2012, ενώ από το 2019 λειτουργεί με το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Διονύσου” του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνοδεύουν την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ν. Καρυστινός, στο 2ο εξάμηνο της χρονιάς που πέρασε, οι ωφελούμενες οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου αυξήθηκαν κατά 35, από 179 οικογένειες τον Ιούλιο σε 214 το Δεκέμβριο, με ποσοστό αύξησης 16%. Οι πόροι του Παντοπωλείου προέρχονται από τη χρηματοδότηση του Δήμου αλλά και από δωρεές και χορηγίες πολιτών, φορέων, επιχειρήσεων, σχολείων- 17 για το εν λόγω εξάμηνο, στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν 5 προγραμματισμένες διανομές ειδών.

Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνεται ακόμη η ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου- θέμα που δικαιολογεί την παροιμία “ήταν στραβό το κλήμα…”. Η σχετική προμήθεια χώλαινε από την προκήρυξη του διαγωνισμού κιόλας πέρυσι, όπως αποδείχτηκε, μια που στη μελέτη είχαν παρεισφρήσει όροι οι οποίοι δεν προβλέπονταν από τη νομοθεσία. Τους όρους επεσήμανε η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου, που είχε συντάξει και τη μελέτη, όμως η Διοίκηση επέλεξε να προχωρήσει τη διαδικασία. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας άσκησε προσφυγή, η σύμβαση με τον τότε προσωρινό ανάδοχο εστάλη για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν έγινε δεκτή, νέα προκήρυξη, ορθή αυτή τη φορά, ανέδειξε τον ίδιο προσωρινό ανάδοχο- ο οποίος όμως δεν κατέθεσε, ως όφειλε, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην προβλεπόμενη προθεσμία, κι έτσι η προσφορά του απορρίπτεται. Σειρά έχει ο δεύτερος κατά σειρά μειοδότης, που σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερού, έδωσε επιπλέον έκπτωση για την ομάδα των λιπαντικών. Μετά και από αυτά, προτείνεται στην Οικονομική Επιτροπή να προχωρήσει στην ανακήρυξη της JETOIL Industries ως προσωρινού αναδόχου, για μεν τα υγρά καύσιμα στο ποσόν των 813.440 ευρώ και για τα λιπαντικά στο ποσόν των 11.000, με δικαίωμα προαίρεσης 50% και για τις δυο ομάδες.

Αξίζει εδώ να τονισθεί πως η εκκρεμότητα με το συγκεκριμένο διαγωνισμό υφίσταται από το Μάιο(!) του 2020. Για όλο αυτό το διάστημα και μέχρι να ανακηρυχθεί ο οριστικός ανάδοχος και να ξεκινήσει να “τρέχει” η σύμβασή του, ο Δήμος Διονύσου προμηθεύεται υγρά καύσιμα και λιπαντικά με απ’ ευθείας ανάθεση ύψους περίπου 200.000 ευρώ, η οποία λόγω συνθηκών έχει εγκριθεί από τον Επίτροπο.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση οριστικής κατακύρωσης αποτελέσµατος συνοπτικού διαγωνισµού και ανακήρυξη οριστικού αναδόχου του συνοπτικού διαγωνισµού για ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΦΑΚΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α∆ΕΙΟ∆ΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ”, συνολικού προϋπολογισµού σαράντα δύο χιλιάδων εκατόν τριάντα πέντε ευρώ και είκοσι λεπτών (42.135,20€) συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικού Νο1 Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού για την «προµήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήµατος τηλεελέγχου/τηλεχειρισµού και µείωση διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του ∆ήµου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικού Νο 3 Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την προµήθεια υγρών καυσίµων και λιπαντικών για τις ανάγκες του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Πρακτικών Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την προµήθεια ηλεκτρολογικών ειδών του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Πρακτικών Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισµού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών ασφάλισης οχηµάτων και µηχανηµάτων έργου του ∆ήµου ∆ιονύσου για δυο έτη.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση τροποποίησης της υπ’ αρ. 2920/01-02-2021 (Α∆ΑΜ:21SYMV008073319) Σύµβασης για την “Προµήθεια υπολογιστών, εκτυπωτών, λοιπού Μηχανογραφικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισµού και ψηφιακών υπογραφών- οµάδα Α’- Είδη Μηχανογραφικού Εξοπλισµού (Υπολογιστές, Εκτυπωτές, οθόνες κλπ)” σύµφωνα µε το άρθρο 132 παρ. 1 του Ν4412/2016.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώµατος προαίρεσης της µε αρ. πρωτ. 46134/10-12-2019 (19SYMV005996811) σύµβασης µεταξύ του ∆ήµου ∆ιονύσου και της εταιρείας HELLAS ENVIRONMENT ΕΠΕ, ΑΦΜ 998016682, σύµφωνα µε το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 8ο: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 ΑΠΟ 01/07/2020 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 31/12/2020.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPERMARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “SARMED LOGISTICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ“ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 12ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 13ο: Εισήγηση για αποδοχή εσόδων από τους ΚΑΠ έτους 2021 Α’ Κατανοµή.