logo


Στις 7 το βράδυ, σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, με 6 θέματα. Όλα αφορούν στο κλείσιμο διαχείρισης και την έγκριση οικονομικού απολογισμού για τα έτη 2017, 2018 και 2019, γι’ αυτό και στη συνεδρίαση έχει κληθεί να παρίσταται ο Γ. Ιωάννου, λογιστής της Επιτροπής εκείνη την περίοδο, ο οποίος και επιμελήθηκε των οικονομικών στοιχείων, αλλά και η Ε. Καγιαλή, που διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής με θητεία που ξεκίνησε το 2016 και έληξε τον Ιανουάριο του 2019, οπότε και αντικαταστάθηκε από την Λ. Κανακάρη.

Έχει ήδη προηγηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος στα έσοδα και τα έξοδα των τριών οικονομικών χρήσεων, από μέλη της Επιτροπής που συστάθηκε για το σκοπό αυτό, και η οποία- σύμφωνα με το πρακτικό της που συνοδεύει τις εισηγήσεις της νυν Προέδρου Α. Τόκα– διαπίστωσε, στα έσοδα για το 2018, διαφορά 266 ευρώ καθώς και 2 παραστατικά που έχουν καταχωρηθεί, χωρίς να έχουν κοπεί αποδείξεις είσπραξης.

Ειδικά για τη χρονιά εκείνη, το 2018, προτείνεται το κλείσιμο της διαχείρισης και ο απολογισμός να εγκριθούν με επιφύλαξη, μια που δεν βρέθηκαν αποδείξεις στον τομέα των εσόδων, στα έξοδα διαπιστώθηκαν εκταμιεύσεις χωρίς φορολογικά στοιχεία, ενώ μέχρι και προχτές(9/2) η τότε Πρόεδρος Ε. Καγιαλή δεν είχε προσέλθει στα γραφεία της Επιτροπής για να υπογράψει τον απολογισμό της περιόδου ευθύνης της.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως το κλείσιμο της διαχείρισης και ο απολογισμός για το 2017,  που συζητήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2019, δεν εγκρίθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας.

Τέλος, το 2019 υπηρέτησαν στη Σχολική Επιτροπή τρεις Πρόεδροι: Η Ε. Καγιαλή και η Λ. Κανακάρη επί Διοίκησης Ζαμάνη μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου 2019, και η Α. Τόκα από τη Διοίκηση Καλαφατέλη μέχρι σήμερα. Για καθεμιά από τις τρεις αυτές περιόδους, μέσα στην ίδια χρονιά, υπάρχει ξεχωριστό Βιβλίο Εσόδων- Εξόδων, όπου φαίνεται με διακριτό τρόπο ο κάθε φορά υπόλογος. Την ίδια χρονιά εντοπίζονται και τρεις εκταμιεύσεις, συνολικού ύψους 938 ευρώ, για έξοδα που δεν καταχωρήθηκαν στο Βιβλίο, μια που ο λογιστής δεν είχε στη διάθεση του τα σχετικά φορολογικά στοιχεία, όπως επισημαίνει στο υπόμνημά του.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1: Κλείσιμο της διαχείρισης της Σχολικής Επιτροπής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου Οικονομικού Έτους 2017.

Θέμα 2: Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου Οικονομικού Έτους 2017.

Θέμα 3: Κλείσιμο της διαχείρισης της Σχολικής Επιτροπής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου Οικονομικού Έτους 2018.

Θέμα 4: Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου Οικονομικού Έτους 2018.

Θέμα 5: Κλείσιμο της διαχείρισης της Σχολικής Επιτροπής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου Οικονομικού Έτους 2019.

Θέμα 6: Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου Οικονομικού Έτους 2019.