logo


Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεκόπη χθες βράδυ τα μεσάνυχτα, λόγω του προχωρημένου της ώρας. Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, που ξεκίνησε στις 8 το βράδυ και διήρκεσε 4 ώρες, και στην προ Ημερησίας Διατάξεως διαδικασία, υποβλήθηκαν 21 συνολικά ερωτήσεις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας- κάποιες από αυτές μάλιστα αποτελούσαν ταυτόχρονα και σοβαρές καταγγελίες για πρακτικές της Δημοτικής Αρχής- ενώ από τους Αντιδημάρχους και το Δήμαρχο απαντήθηκαν μόλις οι οκτώ, που αφορούσαν στα διόδια, στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, στη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με live streaming, στην απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων, στο χριστουγεννιάτικο στολισμό που δεν έχει αποσυρθεί από όλα τα σημεία της πόλης και στη μετατροπή του Κέντρου Υγείας Αγ. Στεφάνου σε εμβολιαστικό κέντρο για τον κορονοϊό.

Και δεν απαντήθηκαν:

Oι καταγγελίες για το διαγωνισμό τοποθέτησης, εκτοποθέτησης και συντήρησης χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ, στον οποίον συμμετείχαν δυο εταιρείες και δόθηκε έκπτωση μόλις 500 ευρώ. Με τη διαφορά πως η μια εκ των δυο εταιρειών, που μάλιστα δεν ήταν και ο μειοδότης- θεάτο και πριν και μετά το διαγωνισμό να ασχολείται με το διάκοσμο, όπως κατ’ επανάληψη έχουν καταγγείλει οι Δ. Ζαμάνης και Α. Πέππα από τη μείζονα μειοψηφία.

Δεν απαντήθηκαν επιπλέον οι καταγγελίες του Σπ. Γιαννουλάτου από την παράταξη “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”, για αιρετούς που συνεχίζουν να χρωστούν στο Δήμο πάνω από 500 ευρώ, χωρίς να έχουν ρυθμίσει ή εξοφλήσει βεβαιωμένες οφειλές τους, αν και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα έπρεπε να εκπέσουν του αξιώματός τους.

Ούτε άλλωστε και η ερώτηση του Ν. Κλήμη από τους «ΜAZI για το Διόνυσο» σχετικά με τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει η Δημοτική Αρχή, πέραν των προβλεπομένων από το κράτος, ώστε να στηρίξει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες της περιοχής, που πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Ομόφωνα ψηφίστηκαν στη συνέχεια η σύναψη του μνημονίου ανάμεσα στο Δήμο Διονύσου και την ΠΕΓΚΑΠ Άνοιξης, καθώς και η ανάγκη προσθήκης αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο της Σταμάτας, με ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, αλλά και η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης που συνοδεύει τη σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Ροδόπολης. Ενώ δεν εγκρίθηκε η εκχώρηση της αρμοδιότητας κοπής των ξερών δένδρων στα Τοπικά Συμβούλια, που απαιτούσε αυξημένη πλειοψηφία 21 θετικών ψήφων αλλά συγκέντρωσε μόνο 17 θετικές ψήφους- από τη Δύναμη Ευθύνης και την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”- έναντι 11 αρνητικών, από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Η συνεδρίαση, όπως προελέχθη, θα συνεχιστεί σήμερα στις 4 το απόγευμα, ενώ στις 8 το βράδυ η Δημοτική Αρχή έχει καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τους δασικούς χάρτες και την επικείμενη ανάρτησή τους στις 26 Φεβρουαρίου. “Προσπάθειά μας είναι η ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου, πριν το θέμα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια να επανεξετάσουμε τη στρατηγική μας και να βρούμε μια βιώσιμη λύση προς το συμφέρον όλων των συμπολιτών που παραμένουν όμηροι ενός προβλήματος που απασχολεί χρόνια το Δήμο μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης.