logo


Πάγια πρακτική σε περίπτωση διακοπής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου λόγω του προχωρημένου της ώρας, είναι η συνέχισή της την επόμενη ημέρα στις 5 το απόγευμα, ώστε να μπορούν να την παρακολουθούν και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι εργάζονται. Αυτή η πρακτική όμως δε ακολουθήθηκε εν προκειμένω, μια που η διακοπείσα χθες (9/2) συνεδρίαση θα ξεκινήσει σήμερα στις 4 το απόγευμα- κι αυτό παρά τις εκκλήσεις τριών τουλάχιστον δημοτικών συμβούλων, των Τ. Παντελόγλου, Π. Πανάγου (Λαϊκή Συσπείρωση) και Λ. Φέρμελη (ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο) που ζήτησαν να ξεκινήσει η συνεδρίαση μια ώρα αργότερα για να μπορούν να παρίστανται. Το γεγονός, αλλά και τη στάση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, που παρεμβαίνοντας υποκατέστησε την Πρόεδρο Σ. Κατσίγιαννη, καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και ζητούν η καταγγελία τους να περιέλθει σε γνώση του Σώματος. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως την ίδια ώρα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Ζαμάνης ζητούσε να ξεκινήσει σήμερα νωρίτερα η συνεδρίαση, επειδή στις 8 το βράδυ έχει προγραμματισθεί η διαπαραταξιακή τηλεδιάσκεψη για τους δασικούς χάρτες.

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και ακραία αυταρχική στάση του Δημάρχου κ. Καλαφατέλη καθώς στο αίτημα, όχι μόνο, του δημοτικού συμβούλου της Παράταξής μας Παναγιώτη Πανάγου η συνέχιση του Δ.Σ. να ξεκινήσει σήμερα στις 17:00 και όχι στις 16:00, λόγω της εργασίας του, που το αποδέχτηκε προς τιμήν της, για μια ακόμα φορά η Πρόεδρος του Δ.Σ., παρενέβη και είπε «εμείς αποφασίζουμε πότε θα συνεχιστεί, δεν αποφασίζουν οι άλλοι, αύριο στις 16:00» υποβαθμίζοντάς την πλήρως και παραβιάζοντας το Κανονισμό καθώς τα θέματα αυτά δεν είναι στην αρμοδιότητά του, αφού δεν είναι καν μέλος του ΔΣ.

Η συμπεριφορά αυτή είναι απόρροια όχι μόνο του παρελθόντος του αλλά και του Νόμου «Θεοδωρικάκου» ο οποίος κατήργησε στην ουσία, χωρίς να δοκιμαστεί στην πράξη, και νόθευσε τη λαϊκή ετυμηγορία του Ιουνίου 2019 ακόμα και με αυτή την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ που θεσπίστηκε με το Νόμο «Κλεισθένη» για την τοπική διοίκηση. Επίσης με πρόσχημα την «κυβερνησιμότητα» του δόθηκε τεχνητή απόλυτη πλειοψηφία στις Επιτροπές, για να κάνει ό,τι θέλει και να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν αφού αποδυναμώθηκε το Δ.Σ. με την μεταφορά ουσιωδών αρμοδιοτήτων του σε αυτές και καθιστώντας πλειοψηφικές τις μειοψηφικές προτάσεις του σε σημαντικά θέματα όπως ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα.

Έτσι, χρησιμοποιώντας και την πανδημία, έχει παγιώσει μια συγκεκριμένη τακτική με την οποία: γίνεται κυρίως ένα ΔΣ το μήνα και με πολλά θέματα, όπως και το χθεσινό με 17, αλλά και πολλά θέματα εκτός ΗΔ από όλες τις Παρατάξεις, που μπορεί να πάρουν χρόνο συζήτησης, από μια έως και 2 ώρες, χωρίς απαντήσεις ή αποφάσεις στη λογική «άφησέ τους να εκτονωθούν», να ξεκινούν οι συνεδριάσεις του ΔΣ στις 20:00, που οδηγεί τις περισσότερες φορές, όπως και χθες, στην εξάντληση του χρόνου αφού μετά την 24:00 πρέπει να γίνει διακοπή και να συνεχίζεται η συνεδρίαση την επομένη, με πάρα πολλές απουσίες, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών πολλών εκ των μελών, όπως έχει επανειλημμένα συμβεί καθώς δεν υφίσταται θέμα απαρτίας.   

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΤΟΣΟ Η ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΔ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΟΠΕΙΣΑΣ, ΛΟΓΩ ΩΡΑΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος