logo


Σε 350.000 περίπου ανέρχονται τα διορθωμένα τετραγωνικά μέτρα στο Δήμο Διονύσου, των οποίων οι ιδιοκτήτες έκαναν χρήση της ρύθμισης του ΥΠΕΣ, ώστε να αποφύγουν πρόστιμα και προσαυξήσεις για αδήλωτα τετραγωνικά στην ακίνητη περιουσία τους. Οι αιτήσεις, όσον αφορά στο Δήμο Διονύσου, που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, ήταν συνολικά 11.000 και μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί οι 1500, από υπαλλήλους του Δήμου που έχουν προσληφθεί για το σκοπό αυτό με 8μηνη σύμβαση.

Τις παραπάνω πληροφορίες έδωσε ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, σε σχετικό ερώτημα της Οδού Διονύσου, που με τη σειρά του προκλήθηκε από θέμα που ανακίνησε ο επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» Κ. Κουριδάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουριδάκης μετέφερε στην Επιτροπή το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις για οικόπεδα και μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους, που ανήκουν σε περισσότερους από ένα ιδιοκτήτη- και στο πώς αντιμετωπίζονται από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Περιγράφοντας προσωπική του εμπειρία, ο επικεφαλής του Εύπολι υπογράμμισε πως στην παραπάνω περίπτωση, αν ένας από τους ιδιοκτήτες δηλώσει τα τετραγωνικά, τότε μόνο αυτός απαλλάσσεται από τα πρόστιμα, τα οποία στη συνέχεια επιβάλλονται κανονικά στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες. Ζήτησε μάλιστα παρέμβαση του Δήμου στην ΚΕΔΕ με στόχο να διευκρινιστεί πλήρως το σημείο αυτό, ώστε να μην υπάρξει παρερμηνεία από τις Υπηρεσίες και ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Το φόβο πως οι Υπηρεσίες του Δήμου “θα ακολουθήσουν δυστυχώς στο θέμα αυτό την πιο ακραία και δύσκολη κατεύθυνση”, ειδικά χωρίς να υπάρχουν οι αναγκαίες διευκρινίσεις, προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης, που αναγνωρίζοντας το πρόβλημα δεσμεύτηκε να το μεταφέρει, σήμερα κιόλας, στην αρμόδια Επιτροπή Χωροταξίας και Οικιστικών Ζητημάτων της ΚΕΔΕ, ώστε το ζήτημα να αποσαφηνιστεί πλήρως, με το επιπλέον δεδομένο πως η ΚΕΔΕ ετοιμάζει ήδη νέα σχετική ρύθμιση.

Ο Αντιδήμαρχος, μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, πρότεινε στο Σώμα να εκπονηθούν κανονιστικές διατάξεις, που θα έρθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με οδηγίες προς την εν λόγω Υπηρεσία, στην κατεύθυνση απλοποίησης των διαδικασιών.