logo


Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, την προσεχή Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, με 15 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους, πρώτο πρώτο μάλιστα, είναι η επικαιροποίηση πρόσφατης απόφασης για τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου στην περίφημη υπόθεση του οικοπέδου της Δροσιάς, αυτού που αγοράστηκε έναντι 160.000 ευρώ από μη ιδιοκτήτη, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του πρώην Δημάρχου Α. Πασιπουλαρίδη.

Η υπόθεση, υπενθυμίζεται, αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2014 από την πρώτη Διοίκηση Καλαφατέλη, που κίνησε τις νομικές διαδικασίες ορίζοντας δικηγόρο εξωτερικό συνεργάτη. Η επόμενη Διοίκηση Ζαμάνη επανέφερε τη νομική εκπροσώπηση στο νομικό σύμβουλο του Δήμου Γ. Βασιλείου. Εντωμεταξύ στο κάδρο των ενεχομένων μπήκαν εξ αρχής οι απόγονοι του μη ιδιοκτήτη, που είχε φύγει πλέον από τη ζωή, και ο μηχανικός που είχε τρέξει την αγοραπωλησία για λογαριασμό του Δήμου Δροσιάς, ενώ αργότερα το κατηγορητήριο διευρύνθηκε με την προσθήκη ως ενεχομένων του δικηγόρου που είχε αναλάβει τις νομικές πτυχές της αγοραπωλησίας καθώς και του πρώην Δημάρχου Δροσιάς. Η νυν Διοίκηση Καλαφατέλη, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τον Ιανουάριο του 2020, επαναβεβαίωσε τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου από το νομικό του σύμβουλο και όρισε επιπλέον το δικηγόρο Γ. Ζηκίδη ως συμπαραστάτη, λόγω του όγκου της δικογραφίας και των ειδικών νομικών θεμάτων της υπόθεσης.

Το ποινικό κομμάτι είχε προγραμματισθεί να δικασθεί στις 25 Ιανουαρίου 2021, όμως αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Έτσι και εν όψει του ορισμού νέας ημερομηνίας εκδίκασης της υπόθεσης, ο νομικός σύμβουλος ζητεί την επικαιροποίηση της εξουσιοδότησης για τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου, αλλά και τη συμπλήρωση της απόφασης με την εξουσιοδότηση για την άσκηση αγωγής, το αστικό δηλαδή κομμάτι, και για τους δυο νέους ενεχόμενους.

Θα συζητηθεί επιπλέον η στάση που θα κρατήσει ο Δήμος Διονύσου- δηλαδή αν θα ασκήσει ή όχι ένδικο μέσο- στην υπόθεση μισθολογικών διαφορών με 62 εργαζόμενους, που έχουν προσφύγει στο Δικαστήριο και πρωτοδίκως έχουν δικαιωθεί. Στο γνωμοδοτικό του σημείωμα ο νομικός σύμβουλος του Δήμου προτείνει την άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης, επειδή αφορά σε μισθολογικές παροχές αλλά και επειδή υπάρχουν βάσιμες αιτιάσεις για το εσφαλμένο της απόφασης.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆ΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΙΚ/ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ & ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 23/2020 Α.Ο.Ε.

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για άσκηση ενδίκου µέσου.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Αποδοχές πάσης φύσεως χρηµατοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συµπεριλαµβανοµένων κατανοµών ΚΑΠ, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους ΟΤΑ, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράµµατα.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσµατος συνοπτικού διαγωνισµού και ανακήρυξη µειοδότη για την«Προµήθεια Αποσπώµενων Υπερκατασκευών (Σετ Αλατιέρας – Λεπίδας Αποχιονισµού) Για Οχήµατα του ∆ήµου».

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώµατος προαίρεσης της αριθ. 12820/5-6-2020 (19SYMV006829337)σύµβασης για την «Προµήθεια Υπηρεσίας Συντήρησης Μηχανηµάτων Πρασίνου – Εργαλείων πρασίνου», σύµφωνα µε το άρθρο 132 παρ. 1 περ. γ’ του Ν4412/2016.

ΘΕΜΑ 6ο: ∆ΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ- Ι ΤΣΟΤΡΑΣ Α.Ε.».

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηµατικών Ενταλµάτων Προπληρωµής για την Έκδοση Παραβόλων και ∆απανών ΚΤΕΟ, Καρτών Καυσαερίων, Βεβαίωσης Ταχογράφων και Λοιπών Πιστοποιητικών για Οχήµατα του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΚ∆ΟΣΗ ΠΙΝΑΚΙ∆ΩΝ ΓΙΑ Υ∆ΡΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “ΕΜΜ.& ΕΛ. ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ Ο.Ε” για την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζοµένων του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 10ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την DRASIS CAMP IKE του παρακάτω είδους για την ενίσχυση του ΠΚ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την ARLA FOODS ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε. για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Αποδοχή δωρεάς από τη Μη- Aστική Κερδοσκοπική εταιρία Πολιτιστικού & Κοινωφελούς Έργου Αιγέας για την ενίσχυση δράσης της ∆ηµοτικής βιβλιοθήκης για την έκδοση λευκώµατος Yπό τον τίτλο »Μένουµε Σπίτι, δηµιουργώντας – ‘Εργα και Ηµέρες µε τον covid- 19».

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση αναδοχής χρέους οφειλέτη του ∆ήµου.

ΘΕΜΑ 14ο: Εισήγηση αλλαγής χρήσης τραπεζικού λογαριασµού.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 15ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.