logo


Στις 6 το βράδυ, σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς η- πρώτη για το 2021- συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου, με 3 θέματα εντός και άλλα 2 εκτός Ημερησίας Διατάξεως. Κεντρική θέση και πρώτο πρώτο στη λίστα των θεμάτων είναι η επιβαρυμένη χρέωση στους λογαριασμούς της ύδρευσης και η αναγκαιότητα διαγραφής των επιπλέον χρεώσεων, όπως ζητούν πολλοί κάτοικοι Αγ. Στεφάνου.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Τοπικού Δ. Μπαμπανίκας τονίζει πως μετά από πολλές καταγγελίες προς το Τμήμα Ύδρευσης του Δήμου από κατοίκους της περιοχής, για τους υπέρογκους λογαριασμούς ύδρευσης, ο ίδιος προχώρησε σε αυτοψία, επιβεβαίωσε την επιπλέον χρέωση και προτείνει να επανεξεταστούν οι υδρομετρητές, καθώς και να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στη διαγραφή των επιπλέον χρεώσεων λόγω μη υπαιτιότητας των καταναλωτών.

Επιπλέον ο Πρόεδρος διαπιστώνει πως οι προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου για την τροποποίηση άρθρων του Κανονισμού Κοιμητηρίων, που είχαν αποτυπωθεί σε παλαιότερη απόφαση,  δεν έχουν εξεταστεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να επωμίζονται με τέλη παράτασης ταφής, ακόμη και στην περίπτωση που κατά την εκταφή σορού διαπιστωθεί πως δεν έχει επέλθει πλήρης αποστέωση. Ζητεί ακόμη την επίσπευση των ενεργειών για την ίδρυση του νέου δημοτικού Κοιμητηρίου στη θέση Μπισμπίρι (σ.σ. όπου ο Δήμος Διονύσου διαθέτει εδώ και χρόνια πλέον ιδιόκτητη έκταση για το σκοπό αυτό).

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πρόταση του Προέδρου σχετικά με την επιβαρυμένη χρέωση στους λογαριασμούς ύδρευσης που αφορούν το 3ο 4μηνο 2019 και 1ο 4μηνο 2020 σε κατοίκους της Κοιν. Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου και την αναγκαιότητα της διαγραφής των επιπλέον χρεώσεων.

Θέμα 2ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης για την επανεξέταση της υπ’ αριθμ. 6η/2020 Απόφ. του Συμβουλίου της Κοινότητας Αγ. Στεφάνου Δήμου Διονύσου.

Θέμα 3ο: Συζήτηση και υποβολή προτάσεων για την αναγκαιότητα ρύθμισης της στάθμευσης οχημάτων των κατοίκων επί της οδού Ζιμπίλογλου στην Κοινότητα Αγ. Στεφάνου Δήμου Διονύσου και λήψη σχετικής απόφασης.

Τα δυο θέματα εκτός Ημερησίας Διατάξεως είναι τα εξής:

Θέμα 1ο Ε.Η.Δ.: Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προέγκριση ή μη κατασκευής κοινών 6ετών ταφικών μνημείων με α.α. 449α και με α.α. 657 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγ. Στεφάνου Δήμου Διονύσου.

Θέμα 2ο Ε.Η.Δ.: Συζήτηση και λήψη απόφασης για υπόθεση που αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου Αγ. Στεφάνου Δήμου Διονύσου.