logo


Χωρίς επίπτωση στην καθαριότητα των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θα ξεκινήσει η λειτουργία και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Διονύσου.

Αυτό δήλωσαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός, κατά τη σημερινή (26/1) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, από την οποία απουσίαζε για τέταρτη συνεχόμενη φορά εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας.

Υπενθυμίζεται πως αφότου άνοιξαν και πάλι οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποσπάστηκαν εκεί έξι καθαρίστριες από τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, ώστε να ενισχυθεί η καθαριότητα των σχολικών κτηρίων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όπως είναι γνωστό, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα ξεκινήσει και πάλι τη δια ζώσης λειτουργία της τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, οπότε οι 6 καθαρίστριες θα επιστρέψουν στο πόστο τους, ενώ στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα σταλεί το έκτακτο ισάριθμο προσωπικό, που είχε προσλάβει ο Δήμος τον περασμένο Σεπτέμβριο και πρόσφατα επεξέτεινε τη σύμβασή τους μέχρι τέλους της σχολικής χρονιάς.

Εντωμεταξύ, και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στη σχετική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, δυο τμήματα του ολοήμερου Δημοτικού της Σταμάτας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους μέχρι μεθαύριο Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, επειδή εκπαιδευτικός διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αυτό είναι και το μοναδικό μέχρι στιγμής περιστατικό αναστολής λειτουργίας τμήματος σε εκπαιδευτική μονάδα της πόλης, όπως τονίζει στην Οδό Διονύσου η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Τόκα, που προσθέτει πως όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία έχουν πλήρη επάρκεια σε αντισηπτικά και απολυμαντικά μέσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.