logo


Με 11 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η μελέτη για την πυροπροστασία των σχολικών κτηρίων της πόλης, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Στον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, προσφορές δεν υποβλήθηκαν, έτσι η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την οποία συγκροτήθηκε Ειδική Επιτροπή. Στη σχετική πρόσκληση Δημάρχου ανταποκρίθηκε η εταιρεία ΑΛΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΠΕ με προσφορά 152.000 ευρώ περίπου και μέση έκπτωση 5,45%, όπως γράφει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης, που ζητεί από την Οικονομική Επιτροπή την ανακήρυξη της ΑΛΚΩΝ ως προσωρινού αναδόχου.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνεται ακόμη η ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης, δηλαδή της επέκτασης της σύμβασης, για την προμήθεια επιπλέον rapid test για την ανίχνευση του κορονοϊού. Η σύμβαση, ύψους 31.800 ευρώ, με την εταιρεία, κατόπιν απ’ ευθείας ανάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, είχε υπογραφεί τον περασμένο Νοέμβριο και περιελάμβανε τη διάθεση 1500 τεστ για τις ανάγκες του Δήμου και της Εστίας, καθώς και την υπηρεσία από νοσηλευτές που διενεργούν τις δειγματοληψίες, την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων και την απομάκρυνση των ιατρικών αποβλήτων που μεταφέρονται με ευθύνη του αναδόχου σε αποτεφρωτήριο.

Σαράντα επτά (47) περιπτώσεις λανθασμένης καταγραφής στην καταμέτρηση του νερού, όλες στη Δροσιά, έρχονται στην Οικονομική Επιτροπή με το αίτημα διαγραφής χρεώσεων, που αφορούν σε τετράμηνα ακόμη και του 2016, και για ποσά που δεν ξεπερνούν κατά περίπτωση τα 102 ευρώ.

Στην έγκριση της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη Ροδόπολη καλείται, επιπλέον, να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή. Η μελέτη συζητήθηκε και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, όπου ο Πρόεδρός της και Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης είχε τονίσει πως οι επιπτώσεις από τη σημειακή τροποποίηση περιγράφονται ως κατα το πλείστον θετικές ή ουδέτερες, με εξαίρεση την προσωρινή όχληση που θα προκύψει από τις εργασίες κατασκευής νέων κτιρίων ή αναδιαμόρφωσης ανακαίνισης υφιστάμενων οικοδομών στο τμήμα που- στο πλαίσιο της τροποποίησης- χαρακτηρίζεται ως γενικής κατοικίας. Κοινή παρατήρηση τότε των δημοτικών συμβούλων Α. Πέππα από τη μείζονα μειοψηφία και Κ. Κουριδάκη από τον Εύπολι οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις από την ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων, θέμα που θα εξεταστεί σε μεταγενέστερη φάση, κατά δήλωση του Αντιδημάρχου.

Τέλος, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις στους λογαριασμούς κοιμητηρίων όσοι από υπαιτιότητα της Υπηρεσίας δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την εκταφή σορών. Στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός προτείνει:

α) Αναστολή χρέωσης των τελών παράτασης ταφής έως 31-12-2021 για όσους δεν έχουν υποβάλει αίτηση εκταφής και θα έπρεπε να έχουν εκθάψει έως 31-12-2018 και δεν έγινε η εκταφή για οποιοδήποτε λόγο που οφείλεται στην υπηρεσία. β) ∆ιαγραφή ποσοστού 50% του τέλους παράτασης εκταφής για τις περιπτώσεις που χρεώθηκαν και είτε βεβαιώθηκαν είτε πρόκειται να βεβαιωθούν µέχρι 31/12/2021.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση ενεργοποίησης δικαιώµατος προαίρεσης της αριθµ. 30087/30-11-2020 (20SYMV007738581 2020-11-30) σύµβασης για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥ TEST ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΩΝ (Ag) TOY ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ SARSCovid-19», σύµφωνα µε το άρθρο 132 παρ. 1 περ. α ’ του Ν4412/2016.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση Πρακτικού Συνοπτικού ∆ιαγωνισµού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙ∆ΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ «Ν.Π.∆.∆. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ «Η ΕΣΤΙΑ» ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ» συνολικού προϋπολογισµού 69.863,70€συµ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ, 24% και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 3ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή υπηρεσιών µεταφοράς ογκωδών απορριµµάτων, Ανάδοχος ΠAΥΛΑΚΗΣ.

ΘΕΜΑ 4ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή υπηρεσιών Συντήρησης και Επισκευής Ηλεκτρο-Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων και ∆εξαµενών Πόσιµου Νερού, Ανάδοχος ΜΑΝΕΣΗΣ.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηµατικών Ενταλµάτων Προπληρωµής για την Πληρωµή Τελών ∆ιέλευσης Απορριµµατοφόρων από την “Αττική Οδό”.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΣΟ∆ΟΥ ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟ∆ΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ι∆ΙΩΤΙΚΟΥ ∆ΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ∆ΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΚΑΙ ΤΑ Σ.∆.Ε ΓΙΑ ΤΟ ∆ΙΑΣΤΗΜΑ 15/9 ΕΩΣ ΚΑΙ 31/12/2020.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

∆/ΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 9ο: Εισήγηση περί µη επιβολής προσαυξήσεων λογαριασµών κοιµητηρίων.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση και Παραλαβή Περιβαλλοντικής Μελέτης (περιβαλλοντικός προέλεγχος) της σύµβασης: «Τροποποίηση Αναθεώρηση ΓΠΣ Ροδόπολης», προϋπολογισµού 14.952,17€ (µε 24% ΦΠΑ ).

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση του 1ου πρακτικού και του αποτελέσµατος του διαγωνισµού της 19ης Ιανουαρίου 2021 για την ανάθεση του έργου: «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ», προϋπολογισµού 160.000,00€ (µε ΦΠΑ).