logo


Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η πρώτη για το 2021 συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με 7- κυρίως διαδικαστικά- θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, ανάμεσά τους- τελευταίο στη σειρά- και αυτό που έρχεται από την Κοινότητα Διονύσου. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου στην πρόσφατη (23/12/2020) συνεδρίασή του, να της εκχωρηθεί η αρμοδιότητα για την απόφαση κοπής ξερών δένδρων (σ.σ. που σήμερα ανήκει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) και εν συνεχεία η διάθεση της ξυλείας που προκύπτει σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες και στο προσωπικό. Ανταποκρινόμενος στο παραπάνω αίτημα ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης, προχωρεί ένα βήμα παραπέρα και στην εισήγησή του προτείνει η συγκεκριμένη αποφασιστική αρμοδιότητα να δοθεί στα Τοπικά Συμβούλια της πόλης, λόγω της εγγύτητάς τους με το πρόβλημα, μια που η κοπή των ξερών δένδρων είναι «απλή από τη φύση της και δεν χρειάζεται ειδική προσέγγιση ενώ όσο καθυστερεί η αντιμετώπισή της, εγκυμονούνται προφανείς κίνδυνοι, από πιθανές πτώσεις των δένδρων. Ταυτόχρονα επιβάλλεται η απομάκρυνσή τους και από αισθητικούς λόγους».

Με ενδιαφέρον εξάλλου αναμένονται οι ενημερώσεις και ανακοινώσεις, που κατά κανόνα προηγούνται της συζήτησης των τακτικών θεμάτων, μια που θεωρείται βέβαιο πως την Επιτροπή θα απασχολήσει η επικείμενη ανάρτηση των δασικών χαρτών και για την περιοχή μας στις 26 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1o: Παραχώρηση χώρου στάσης – στάθμευσης οχήματος ΑΜΕΑ επί του οδοστρώματος της οδού Λεβάντας της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, μεταξύ των οδών Ανθέων και Πεύκων.

ΘΕΜΑ 2o: Διαγράμμιση ή μη τμήματος οδοστρώματος επί της οδού Αγίας Παρασκευής της Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου για την παρεμπόδιση στάθμευσης.

ΘΕΜΑ 3o: Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί της οδού Λεύκης της Δ.Κ. Κρυονερίου για την εγκατάσταση του υπό ίδρυση συνεργείου συνήθων οχημάτων της εταιρείας “Π. ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε.”

ΘΕΜΑ 4o: Εξέταση αιτήματος παράτασης εκταφής στην Κοινότητα Δροσιάς.

ΘΕΜΑ 5o: Εξέταση αιτημάτων παρατάσεων εκταφής στην Κοινότητα Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6o: Παροχή σύμφωνης γνώμης της Περιβαλλοντικής Μελέτης (περιβαλλοντικός προέλεγχος) της σύμβασης: «Τροποποίηση Αναθεώρηση ΓΠΣ Ροδόπολης», προϋπολογισμού 14.952,17€ (με 24% ΦΠΑ ).

ΘΕΜΑ 7o: Λήψη Απόφασης-πρότασης προς το ΔΣ, για την εκχώρηση στα Κοινοτικά Συμβούλια της αποφασιστικής αρμοδιότητας για την κοπή ξερών δένδρων σε Κοινόχρηστους Χώρους καθώς και για την διάθεση της ξυλείας, που προκύπτει.