logo


Την επέκταση της σύμβασης των 6 εκτάκτων καθαριστριών, που καλύπτουν τις ανάγκες καθαριότητας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου στη διάρκεια της πανδημίας, ενέκρινε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή (12/1), πρώτη για τη νέα χρονιά, συνεδρίασή της, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα ήρθε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εκτός Ημερησίας Διατάξεως και σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, αφορούσε σε επέκταση της σύμβασης ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για 6 καθαρίστριες, που θα παραμείνουν με πλήρες ωράριο στα σχολεία “για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών λόγω της πανδημίας” μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-21, και πάντως όχι πέρα από τις 5 Ιουλίου.

Οι δαπάνες μισθοδοσίας περιλαμβάνονται σε πίστωση ήδη εγγεγραμμένη στον Προϋπολογισμό του Δήμου και ανέρχονται, μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές, στο ποσόν των 225.000 ευρώ περίπου.

Όπως εν συνεχεία συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός, πρόκειται για τις 6 καθαρίστριες που ο Δήμος εκτάκτως προσέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο, επιπλέον των 24 που ήδη απασχολούνταν στα σχολεία, αρχικά με 3ωρη απασχόληση και εν συνεχεία με πλήρες ωράριο, ανταποκρινόμενος και στο αντίστοιχο αίτημα της Ένωσης Γονέων αλλά και των σχολείων.

Μετά και από την παραπάνω εξέλιξη, την οποία είχε ήδη προαναγγείλει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ν. Καρυστινός σε σχετικό ερώτημα της Οδού Διονύσου, οι καθαρίστριες που θα απασχολούνται στα 12 Δημοτικά και τα 17 Νηπιαγωγεία της πόλης μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ανέρχονται σε τριάντα.