logo


Γοργές είναι οι προετοιμασίες στην Κοινότητα- και στο Δήμο- Διονύσου, ενόψει της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού από αύριο Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα φτάσει στην πόλη μας την Παρασκευή, τις πρώτες πρωινές ώρες με χιονόνερο και εν συνεχεία με χιονόπτωση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Τ. Μπάση, ο εκχιονιστικός στόλος οχημάτων, τρία μεγάλα οχήματα και ένα μικρό, είναι ετοιμοπόλεμα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθούν επιπλέον οχήματα, ανάλογα με την ένταση της κακοκαιρίας. Εξάλλου, σήμερα ή αύριο αναμένεται και η διάθεση από τον κεντρικό Δήμο αλατιού, που θα τοποθετηθεί στη συνηθισμένη θέση, επί της οδού Κάδμου, κοντά στον Άη Γιώργη τον Χιοπολίτη.

Επιπροσθέτως έχει ζητηθεί και από ιδιώτες εργολάβους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που η βοήθειά τους με την παροχή επιπλέον οχημάτων κριθεί αναγκαία.

Η Κοινότητα Διονύσου υπενθυμίζει στους κατοίκους τις βασικές οδηγίες, όσον αφορά στη στάθμευση των οχημάτων κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης:

Πολλοί δρόμοι στην περιοχή είναι στενοί. Σταθμεύουμε λοιπόν τα οχήματα στη μια πλευρά του δρόμου, ώστε να διευκολύνουμε την κυκλοφορία και το έργο των εκχιονιστικών οχημάτων.

Οι κάτοικοι των υψηλών σημείων, αυτών που “ελευθερώνονται” από το χιόνι αργότερα λόγω υψομετρικών διαφορών, καλούνται να σταθμεύουν τα οχήματα τους σε χαμηλότερα κεντρικά σημεία, ώστε να διευκολύνονται κατά την αποχώρησή τους, ιδιαιτέρως νωρίς το πρωί, οπότε ενδέχεται να έχουν δημιουργηθεί συνθήκες παγετού.

Σύμφωνα, τέλος, με τον εντεταλμένο Πολιτικής Προστασίας δημοτικό σύμβουλο Θ. Κρητικό, αύριο Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, για τον καλύτερο συντονισμό στην αντιμετώπιση του πρώτου χιονιά της νέας χρονιάς.