logo


Πέντε μάρτυρες κατηγορίας εξέτασε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, στην υπόθεση για το φερόμενο ως έλλειμμα στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου, στην οποία κατηγορουμένη για υπεξαίρεση είναι η Πρόεδρος της περιόδου 2013-2014 Λ. Μήλα.

Το Δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, φάνηκε να έχει μελετήσει ενδελεχώς την υπόθεση, μια που επί πέντε ώρες, και μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι οπότε και διέκοψε τη συνεδρίασή του, όλοι οι σύνεδροι και ο Εισαγγελέας βομβάρδισαν με ερωτήσεις τους Α. Τόκα σημερινή Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, Δ. Ζαμάνη τέως Δήμαρχο, Π. Χρονόπουλο πρώην Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής το 2015, Ξ. Νταγκαλή Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το 2016 και Κ. Σαββοπούλου, υπάλληλο του Δήμου, επιφορτισμένη με χρέη γραμματειακής υποστήριξης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μικρό διάστημα επί προεδρίας Μήλα.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχουν επιπλέον προστεθεί και καινούργια στοιχεία. Ήδη από το Νοέμβριο το Δικαστήριο έχει καλέσει ως μάρτυρα ιδιοκτήτη τοπικού βιβλιοπωλείου, μια που η εν λόγω επιχείρηση είχε πολλές δοσοληψίες με τη Σχολική Επιτροπή, χωρίς όμως να ανευρίσκονται παραστατικά στοιχεία, ενώ σήμερα προστέθηκε, με εντολή Δικαστηρίου, ακόμη ένας νέος μάρτυρας. Πρόκειται για τον Π. Δημητρακόπουλο, συνεργάτη της κ. Μήλα για λογιστικά θέματα της Επιτροπής την επίμαχη περίοδο, που κυριολεκτικά εκπαραθυρώθηκε άνευ ετέρου από τον αμέσως επόμενο Πρόεδρο Π. Χρονόπουλο, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του 2015.

Το τρίτο, τέλος, καινούργιο στοιχείο αφορά στην υπεράσπιση της κατηγορουμένης, στην οποία προστέθηκε ο δικηγόρος Αντ. Φούσσας, και μάλιστα pro bono, δηλαδή χωρίς αμοιβή. Ο κ. Φούσσας δεν είναι άγνωστος στην πόλη μας: Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην πρώτη Διοίκηση Καλαφατέλη είχε μαζί με συνεργάτη του αναλάβει την υπόθεση με το περίφημο “οικόπεδο της Δροσιάς”, που ο προκαλλικρατικός Δήμος Δροσιάς είχε αγοράσει έναντι 160.000 ευρώ από μη ιδιοκτήτη, ημέρες μόνο πριν εκπνεύσει η θητεία τού τότε Δημάρχου Α. Πασιπουλαρίδη. Η έρευνα για την υπόθεση προχωρούσε κανονικά για τους δυο εξωτερικούς συνεργάτες, μέχρι που η Διοίκηση Ζαμάνη, μόλις ανέλαβε, το Σεπτέμβριο του 2014, στην πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής επί των ημερών του, ανέτρεψε την παλαιότερη απόφαση του ίδιου οργάνου και έδωσε το χειρισμό της υπόθεσης στο νομικό σύμβουλο του Δήμου. Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις κατά 5 εμπλεκομένων, ανάμεσά τους και ο πρώην Δήμαρχος Δροσιάς: Χρήση πλαστού εγγράφου, απάτη στο δικαστήριο, άμεση συνέργεια σε απάτη στο δικαστήριο, απάτη από κοινού σε βάρος του Δημοσίου, και όλα τα προηγούμενα με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Η δίκη, που διεκόπη λόγω εξαντλήσεως του ωραρίου, θα συνεχιστεί στις 11 Φεβρουαρίου με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων.