logo


Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου για τη νέα χρονιά θα βρει αλλαγμένα τα πρόσωπα, τουλάχιστον για την παράταξη «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου», μια που στο πλαίσιο ανανέωσης του δυναμικού της δημοτικός σύμβουλος παραιτείται και παραχωρεί τη θέση του στον πρώτο επιλαχόντα.

Πιο συγκεκριμένα:

Με μια λιτή ανακοίνωση προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γ. Νικητόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”, με το μεγαλύτερο μάλιστα αριθμό ψήφων για την παράταξή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, υπέβαλε την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος “στο πλαίσιο της ανανέωσης του στελεχικού δυναμικού 1ης γραμμής της παράταξής μας”, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως θα παραμείνει παρών “στις προσπάθειες για ένα δήμο αντάξιο των δημοτών του”.

Προς

Την Πρόεδρο του Δ.Σ.

Κα Πρόεδρε,

Υποβάλλω την παραίτησή μου από Δ.Σ., στα πλαίσια  της  ανανέωσης του στελεχικού δυναμικού 1ης γραμμής της  παράταξής μας.

Οι προσπάθειες για ένα δήμο αντάξιο των δημοτών του, δεν θα με αφήσουν αδιάφορο….

Σας  ευχαριστώ για την συνεργασία.

08/01/2021

Ο παραιτούμενος Δ.Σ.

Νικητόπουλος Γιάννης

Ο κ. Νικητόπουλος υπήρξε επί σειρά τετραετιών Δήμαρχος στην προκαλλικρατική Άνοιξη και δημοτικός σύμβουλος στην πρώτη θητεία Καλαφατέλη από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε νωρίς όντας Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Προεκλογικά συνεργάστηκε με τους Δ. Αλεξανδρή και Άγγ. Κατσιακίδη στο σχήμα “Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”, που με τη σειρά του συνεργάστηκε με τον Εύπολι με επικεφαλής τον Κ. Κουριδάκη. Στην παρούσα θητεία συμπλήρωσε 16 μήνες στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, με παρεμβάσεις που κυρίως σχετίζονταν με περιβαλλοντικά ζητήματα- κυκλοφοριακό και μετακινήσεις στην πόλη, τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, πυρασφάλεια, δασικό πρόβλημα, αλλά και ο διαφορετικός τρόπος διαχείρισης των τοπικών πραγμάτων, ήταν μερικές από αυτές.

Τη θέση τού παλαίμαχου δημοτικού συμβούλου παίρνει ο πρώτος επιλαχών Άγγ. Κατσιακίδης, κάτοικος Σταμάτας. Ο κ. Κατσιακίδης, σήμερα συνταξιούχος, αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και διετέλεσε υποδιευθυντής, διευθυντής Δημοσίων Σχολείων και αναπληρωτής Προϊστάμενος 1ου γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δραστηριοποιήθηκε σε συλλόγους και σε εθελοντικές ομάδες, ενώ εδώ και χρόνια παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις στα θέματα των σχολείων που ταλανίζουν την πόλη.

Σχετική με την παραπάνω εξέλιξη είναι και η ανακοίνωση του Εύπολις:

Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου: Βέλτιστες πρακτικές με διαρκή ανανέωση!

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς μας βρίσκει με βαριά «κληρονομιά» του πανδημικού έτους 2020, σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Στην κοινωνία, την οικονομία, την εκπαίδευση, αυτό που… απαξιώναμε ως «πεζή καθημερινότητα», -ίσως- αποτελεί ακόμη και γλυκιά ανάμνηση, σε σχέση με ό,τι ισχύει την τελευταία περίοδο, επηρεάζοντας όλες και όλους ανεξαιρέτως. Και ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για τη διασφάλιση μιας νέας κανονικότητας…

Το δίχως άλλο, στην ευρύτερη γειτονιά του Δήμου Διονύσου, η αρνητική ψυχολογία της εποχής έρχεται να προστεθεί στα πολλά βάρη των κατοίκων του από τα χρονίζοντα προβλήματα στις 7 κοινότητες, τα οποία, σε μεγάλο βαθμό, συνδέονται με τα έργα και τις ημέρες των διοικήσεων, έως σήμερα. Ο μέχρι σήμερα απολογισμός στο «όλον», μόνον ελπίδα δεν παρέχει. Οι δημότες, άλλωστε, έχουν μάτια και βλέπουν…

H Δημοτική Παράταξη «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» δημιουργήθηκε για να εκφράζει/εξετάζει τα τοπικά ζητήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου μας, με συγκεκριμένες αρχές, όσον αφορά την παιδεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας, την πάταξη της γραφειοκρατίας, την υγιή επιχειρηματικότητα, το κυκλοφοριακό, τα οικιστικά ζητήματα, το σύνολο των παραμέτρων που συντείνουν στην ποιότητα ζωής.

Δώσαμε ευκαιρία να ακουστεί η φωνή του δημότη και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Τοπικά Συμβούλια, με τους αιρετούς εκπροσώπους μας, ως η 3η δύναμη στις εκλογές εκ του μηδενός! Θέσαμε ψηλά τον πήχη, με δράσεις και παρεμβάσεις, χωρίς να υπολογίζουμε το «πολιτικό κόστος», γνωρίζοντας ότι «δεν γίνεται ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά», στέλνοντας τα μηνύματά μας σε κατεστημένα τοπικά συμφέροντα και παλιές συνήθειες…

Δύσκολη η εξίσωση σε πολλές περιπτώσεις, δεδομένου ότι ο νόμος χαρίζει και το μαχαίρι και το πεπόνι στην πλειοψηφία, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων κάθε ουσιώδη προσπάθεια ειλικρινούς διαβούλευσης και ζύμωσης των τοπικών κοινωνιών, καθιστώντας εν πολλοίς το ρόλο μας άνευ αντικρίσματος.

Παρ’ όλα αυτά, δεν το βάλαμε κάτω. Κύριο μέλημά μας και προεκλογικά και μετεκλογικά ήταν η διαρκής ανανέωση προσώπων, η συλλογική δουλειά, η δημοκρατική συνεννόηση, ως παράδειγμα προς εκείνους που μας στήριξαν, αλλά και σε όσους δεν το έπραξαν, πλην όμως επιθυμούν άπαντες να διαβιούν σε ένα δήμο σύγχρονο, με αποτελεσματική διοίκηση, προς όφελος των πολλών.

Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρούμε με σταθερά βήματα και με βέλτιστες πρακτικές, προς το σκοπό διαμόρφωσης μιας νέας κουλτούρας στα τοπικά δρώμενα, με εναλλακτικές που είχαμε, ήδη, συζητήσει από καιρό ως προς την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μας. Ένα από τα εξέχοντα στελέχη μας, ο Γιάννης Νικητόπουλος, παραιτείται από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, δίνοντας τη θέση του στον πρώτο επιλαχόντα, Άγγελο Κατσιακίδη.

Ο Γιάννης, ιδρυτικό μέλος της παράταξής μας, με την επιστημονική του ιδιότητα ως Αρχιτέκτων μηχανικός, αλλά και με την μεγάλη του εμπειρία στα Αυτοδιοικητικά συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη κρίσιμων θεμάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, δίνοντας λύσεις με μελέτες και προτάσεις, που ο ίδιος είχε αναπτύξει. Λειτούργησε και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως καθοριστικός τροφοδότης της δεξαμενής σκέψης στην οικογένεια των Ευπολιτών και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε δημόσια για τη συμμετοχή του στο έργο της παράταξης.

Χαιρετίζουμε την απόφασή του να παραχωρήσει τη θέση τού Δημοτικού μας Συμβούλου στον επόμενο επιλαχόντα «στα πλαίσια της ανανέωσης του στελεχικού δυναμικού 1ης γραμμής της παράταξής μας», η οποία αποτελεί πάγια και ιδρυτική αρχή λειτουργίας της παράταξής μας. Χαιρετίζουμε, επίσης, την εκφρασμένη θέση του για τη συνέχιση των προσπαθειών για ένα δήμο αντάξιο των δημοτών του.

Καλωσορίζουμε, ταυτόχρονα, το δάσκαλο-συμπολίτη μας, τον Άγγελο, ο οποίος με στοχασμό, πνευματική τόλμη και έμπνευση ταξιδεύει τους μαθητές του σ’ ένα κόσμο με βαθιά γνώση ανοίγοντας τους ορίζοντες ενός «καινού» κόσμου, απέναντι σε κάθε είδους κενότητα. Το άξιο στέλεχος της παράταξης, ως μάχιμος Δημοτικός Σύμβουλος, πλέον, μαζί με τους αιρετούς και τα υπόλοιπα μέλη θα δώσει τη δική του μάχη για την επίλυση των προβλημάτων που στοιχειώνουν τον δήμο μας και θα ενδυναμώσει τη συνοχή για την ανασυγκρότηση. Του ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία!

Πάνω σε αυτή τη γραμμή, λοιπόν, θα συνεχίσουμε, πρωτοπορώντας, με όρους ισότιμης συμμετοχής και εμπιστοσύνης ανάμεσά μας!