logo


Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε εργαζόμενο στο κεντρικό Δημαρχείο Διονύσου την περασμένη Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για ευρεία απολύμανση σε όλα τα δημοτικά κτήρια της πόλης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου. Παράλληλα, και σύμφωνα με σχετικό μήνυμα του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να διενεργηθεί και τρίτος δωρεάν έλεγχος με rapid test από τον ΕΟΔΥ στο Δήμο Διονύσου. Ο κ. Καλαφατέλης στο μήνυμά του υπογραμμίζει πως «το 2021 θα είναι η χρονιά που θα νικήσουμε τον κορονοϊό», μέχρι τότε όμως απαιτείται όλοι να δείξουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς:

Καλημέρα και 

Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες σήμερα,

Αγαπημένοι μου συμπολίτες,

Το 2021 είναι η χρονιά που θα νικήσουμε τον Covid-19 και θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Για να επιστρέψουμε όμως στην κανονικότητα θα χρειαστεί να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για μερικούς μήνες ακόμα… Να φοράμε παντού μάσκα, να αποφεύγουμε τους συνωστισμούς και να τηρούμε ανελλιπώς όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Covid-19 δεν θα εκλείψει από μόνος του, αν εμείς οι ίδιοι δε δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οι πρόσφατοι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης (rapid test) που πραγματοποιήθηκαν  στο Δήμο μας, έδειξαν μία σημαντική αύξηση των θετικών δειγμάτων κι αυτό σίγουρα θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας, ως ένα προειδοποιητικό καμπανάκι που μπορεί να αποβεί σωτήριο…

Για να ανακοπεί η όποια αυξητική τάση έχει καταγραφεί, οφείλουμε  να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Έχουμε καιρό να χαλαρώσουμε, όταν θα έχουμε αφήσει πίσω μας όλη αυτή την περιπέτεια…

Μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχει σε όλους μας κόπωση από την καραντίνα και τα μέτρα. Γιατί δοκιμάζουν την υπομονή μας αλλά και τις αντοχές της οικονομίας μας, με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εμπόρους, καθώς και άλλες ομάδες εργαζομένων, να πλήττονται περισσότερο…

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος, μέχρι την τελική νίκη. Είμαι βέβαιος ότι με τον εμβολιασμό που προγραμματίζεται από την Πολιτεία, θα μπορέσουν να προστατευτούν καταρχήν όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι, και στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι, μέχρι να επιτευχθεί η περιβόητη ανοσία.

Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση σαν να είμαστε σε πόλεμο με ένα αόρατο εχθρό…

Η δική μας αποστολή είναι να προσπαθούμε συνεχώς, να είμαστε ένα βήμα μπροστά και να ελέγχουμε την κατάσταση, στο μέτρο πάντα του εφικτού, εμποδίζοντας την εξάπλωση του ιού. Με αφορμή κρούσμα που σημειώθηκε την Παρασκευή στο Κεντρικό Δημαρχείο, εντείνουμε τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας, με απολυμάνσεις των δημοτικών κτιρίων αλλά και rapid test που έχουμε εξασφαλίσει για όλο το προσωπικό του Δήμου.

Παράλληλα έχω ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα έναν ακόμη έλεγχο ταχείας ανίχνευσης για Covid-19 -τον τρίτο κατά σειρά- και πάλι Δωρεάν για όλους τους δημότες μας.

Με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων μας την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σας καλώ να βοηθήσετε κι εσείς από την πλευρά σας στην κοινή μας προσπάθεια κατά της διασποράς του Covid-19.

Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, παραμένουμε ασφαλείς.

Εύχομαι σε όλους σας Καλή Χρονιά με υγεία κι ευτυχία!