logo


Έτοιμα είναι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, του Δήμου Διονύσου, ενόψει της επανέναρξης λειτουργίας τους την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, δηλώνουν στην Οδό Διονύσου η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Τόκα, ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Κοκκαλάς, καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας Ν. Καρυστινός.

Πιο συγκεκριμένα, ενδελεχής καθαριότητα έχει ήδη πραγματοποιηθεί στα 12 Δημοτικά Σχολεία και στα 17 Νηπιαγωγεία της πόλης, στα οποία επιπλέον έχουν διατεθεί και απολυμαντικά, ενώ προγραμματίζεται και η διάθεση μασκών από το Δήμο. Όσο για τις καθαρίστριες για τις συνολικά 27 Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτές επαρκούν, ενώ για τις 6 έκτακτες που προσελήφθησαν λόγω πανδημίας, οι συμβάσεις τους λήγουν αλλά θα ανανεωθούν άμεσα, όπως δήλωσε η κ. Τόκα, πιθανόν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου την επόμενη εβδομάδα.

Η ίδια παραδέχθηκε βέβαια πως η επάρκεια στις καθαρίστριες για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, οφείλεται και στο ότι ο αρχικός αριθμός τους ενισχύθηκε με την απόσπαση και των καθαριστριών που απασχολούνταν στις Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για όσο διάστημα αυτές παραμένουν κλειστές στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Εύλογο ερώτημα παραμένει τι θα γίνει αφού ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, οπότε αυτές οι καθαρίστριες θα επιστρέψουν στο πόστο τους, ερώτημα που απασχόλησε έντονα την Ένωση Γονέων στην πρόσφατη ανοιχτή τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Όσο για τους οκτώ Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, των οποίων την ευθύνη έχει το Νομικό Πρόσωπο της ΕΣΤΙΑΣ, ο Πρόεδρος υπογραμμίζει πως όχι μόνο έχουν καθαρισθεί, αλλά έχουν και απολυμανθεί, ενώ η είσοδος των παιδιών θα πραγματοποιείται, όπως και πριν από την καραντίνα, μετά από θερμομέτρηση, όλο το προσωπικό θα διαθέτει μάσκες και προσωπίδες και αντισηπτικό υγρό θα υπάρχει σε όλους τους χώρους των Σταθμών, όπου επιπλέον προβλέπεται και δωμάτιο απομόνωσης στην περίπτωση που εντοπισθεί κάποιο κρούσμα.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κοκκαλάς, όλο το προσωπικό της ΕΣΤΙΑΣ θα περάσει από έλεγχο για κορονοϊό αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους του Δήμου, ώστε η επιστροφή στα καθήκοντα τους να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή εξασφάλιση. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ απευθύνει έκκληση και στο προσωπικό του Νομικού Προσώπου και στους γονείς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η ΕΣΤΙΑ έχει προμηθευθεί rapid test για το προσωπικό της που επαρκεί για τρεις ακόμη ελέγχους. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών επικυρώνονται επίσημα από τη γιατρό εργασίας του Νομικού Προσώπου, που είναι σχετικά πιστοποιημένη από τον ΕΟΔΥ.

Σχετική είναι και η ανάρτησή του στο Facebook:

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αγαπητοί γονείς,

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία, σας ανακοινώνουμε ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν ξανά οι Παιδικοί & Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου μας.

Η προηγούμενη χρονιά υπήρξε αναμφίβολα πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους μας.

Τα παιδιά μας αναγκάστηκαν να υποδείξουν ιδιαίτερη αντοχή, υπομονή και προσαρμοστικότητα στις νέες επιβεβλημένες συνθήκες, γεγονός που τα καθιστά ίσως τους μεγαλύτερους ήρωες της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο μετά από όλα αυτά, είμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε πάλι πίσω, κοντά μας!

Όλα τα σχολεία μας έχουν απολυμανθεί ενδελεχώς και πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ενώ όλοι οι παιδαγωγοί μας πριν την προσέλευση των παιδιών στα σχολεία, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το σχετικό rapid test για τον κορονοϊό.

Η ΕΣΤΙΑ του Δήμου Διονύσου έχει φροντίσει να παραλάβει ένα μεγάλο αριθμό rapid test, τόσο για τις παρούσες όσο και για τις μελλοντικές ανάγκες του προσωπικού της.

Σας διαβεβαιώνω πως τόσο οι Παιδαγωγοί των σχολείων μας όπως και εγώ προσωπικά, που βιώνουμε τις ίδιες με εσάς αντιξοότητες και ανησυχίες, είμαστε και θα εξακολουθούμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά σας, τα παιδιά μας.

Εύχομαι η νέα αυτή χρονιά να συνοδεύεται από ελπίδα, αισιοδοξία, χαρές και πολλά χαμόγελα, ενώ η ζωή όλων μας να μπορέσει να επανέλθει όσο πιο σύντομα γίνεται στην κανονικότητα που της αρμόζει.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ

Κοκκαλάς Γ. Νικόλαος