logo


Στις 3 Δεκεμβρίου ο Δήμος Διονύσου υπέβαλε πρόταση προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, σχετικά με το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Είκοσι ημέρες αργότερα, στις 23 Δεκεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου συνεδρίασε και αποφάσισε τον καθορισμό 254 Δήμων ως προσωρινών δικαιούχων για το εν λόγω Σχέδιο, καθώς και τη διάθεση συνολικού ποσού μέχρι 11.552.332 ευρώ για την υλοποίηση των σχετικών προτάσεων των 254 ΟΤΑ.

Μετά την εξέταση των υποβλητέων δικαιολογητικών, το Πράσινο Ταμείο θα προχωρήσει στον καθορισμό των Δήμων ως οριστικών δικαιούχων και στην αποδέσμευση του τελικού ποσού χρηματοδότησης. Η ολοκλήρωση των σχεδίων και η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται εντός της προθεσμίας των 6 μηνών που προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως η δράση µε τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχηµάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο ∆ήµο ∆ιονύσου», με προϋπολογισµό 24.800 €, αφορά στη χωροθέτηση δηµοσίως προσβάσιµων σηµείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχηµάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθµευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του ∆ήµου.

Τα Σ.Φ.Η.Ο. αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των θέσεων στάθµευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχηµάτων, κάτι που είναι προαπαιτούµενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδοµών στην Ελλάδα.

O Φάκελος του “Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων” θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

*Ανάλυση της Υφιστάμενης Κατάστασης και Χαρτογράφηση του Δήμου.
*Χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων-Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης.
*Έκθεση Διαβούλευσης.
*Ολοκλήρωση Φακέλου και Εφαρμογή Σχεδίου.