logo


Πάνω από 250 εποχούμενοι-με αυτοκίνητο, μηχανή, π0δήλατο ή και πατίνι- είχαν υποβληθεί σε rapid test για τον κορονοϊό μέχρι τη μία το μεσημέρι, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που ανέβηκε στην πόλη μας, στην οδό Πιπεροπούλου, μετά από σχετική παρέμβαση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη.

Τα τεστ πραγματοποιούνται από νοσηλευτές του ΕΟΔΥ, παρουσία του υπεύθυνου συντονιστή εκ μέρους του Δήμου για ζητήματα πανδημίας Β. Κατσουρού, ενώ η Δημοτική Αστυνομία έχει αναλάβει τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Όσοι υποβάλλονται στο τεστ, που πραγματοποιείται χωρίς ραντεβού, υποχρεούνται να δίνουν  ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας, ονοματεπώνυμο και αριθμό κινητού τηλεφώνου, ώστε να ειδοποιηθούν αναλόγως για το αποτέλεσμα- με μήνυμα αν το τεστ είναι αρνητικό, με τηλεφωνική κλήση αν το τεστ είναι θετικό.

Πάντως η ουρά των αυτοκινήτων που περιμένουν τη σειρά τους για το τεστ παραμένει μεγάλη έως και αυτή την ώρα, 45 περίπου λεπτά πριν ολοκληρωθεί η δουλειά του κλιμακίου, ενώ σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου, οι πρώτοι 170 που ελέγχθηκαν- ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος- ήταν όλοι αρνητικοί:

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αλλά παράλληλα με τάξη και ασφάλεια, με τη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και άλλων Υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου, πραγματοποιείται από το πρωί της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου 2020, η διενέργεια δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test), από συνεργεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στη Λεωφόρο Πιπεροπούλου (ΔΚ Σταμάτας), στο ύψος της οδού Μιαούλη και στο ρεύμα από Λεωφόρο Ανοίξεως-Σταμάτας προς Λίμνη Μαραθώνος.

 

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης επισκέφθηκε το σημείο όπου πραγματοποιούνται οι έλεγχοι, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Στέφανο Κριεμάδη και Γιάννη Τσουδερό, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του ΕΟΔΥ και πολίτες, διαπιστώνοντας ότι η διαδικασία πραγματοποιείται ομαλά και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πραγματοποιήθηκαν ήδη τεστ σε τουλάχιστον 170 πολίτες, οι οποίοι προσήλθαν με το αυτοκίνητό τους  ή άλλο τροχοφόρο, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Ο κ. Καλαφατέλης, ο οποίος επίσης υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό,  καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να προσέρχονται στη Λεωφόρο Πιπεροπούλου έως τις 15:00 μ.μ. οπότε και θα ολοκληρωθεί η διενέργεια των ελέγχων.