logo


Με τη σύσταση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟΣΠΠΑ), και με άλλα 6 θέματα, κλείνει η χρονιά για το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη αύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα.

Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας συγκροτούνται με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και αποτελούνται από 5 έως 11 μέλη, τα οποία μπορεί να είναι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και επιστήμονες ή λειτουργοί, που διαθέτουν ειδικές γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της παραβατικότητας, όπως Δικαστικοί Λειτουργοί, Κοινωνιολόγοι, Ψυχολόγοι, Ιατροί, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Αστυνομικοί.

Η σύσταση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας έχει σκοπό: την προστασία της τοπικής κοινωνίας μέσω της πρόληψης, την καταπολέμηση του φόβου της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και ιδίως της καθημερινής παραβατικότητας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη, την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κοινωνικούς κανόνες και να αποφεύγουν τα αίτια που οδηγούν στην παραβατικότητα, την πρόληψη παραβατικών τάσεων ευπαθών κοινωνικά ατόμων, τον σχεδιασμό για την πρόληψη των κοινωνικών κινδύνων που οδηγούν στην παραβατικότητα και την ενίσχυση και ενθάρρυνση του εθελοντισμού.

Έργο τους είναι η καταγραφή και η μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο, η κατάρτιση σχετικών προγραμμάτων στην περιφέρεια του Δήμου που λειτουργούν, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, καθώς και ο συντονισμός και η εφαρμογή πρωτοβουλιών από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής κατάλληλων να προλάβουν ή να περιορίσουν ορισμένες μορφές της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς, με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με την εισήγηση, που υπογράφει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Καρυστινός, στο Δήμο Διονύσου προτείνεται το ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ να αποτελείται από επτά μέλη ως εξής: 1) Τον Δήμαρχο ως Προεδρεύοντα, 2) Έναν δημοτικό σύμβουλο, τον οποίο ορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, 3) Εκπρόσωπο του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Στεφάνου, 4) Εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου, 5) την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου Διονύσου, 6) τον Ψυχολόγο του Δήμου Διονύσου, 7) Έναν δημότη – πολίτη που θα ορίσει ο Δήμαρχος με γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο και χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Εκτός από το ΤΟΣΠΠΑ, στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1ο: 10η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ο.ε.2020.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των Δήμων (άρθ. 192 παρ. 1 του Ν. 3463/2006) σύμφωνα με το άρθ. 1 του ΠΔ 270/1981.

ΘΕΜΑ 3ο: Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθ. 32 του Ν. 1080/1980, όπως ισχύει.

ΘΕΜΑ 4ο: Συγκρότηση επιτροπής της παρ. 1 του άρθ. 7 του ΠΔ 270/1981 περί εκτίμησης εκποιούμενων ακινήτων.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Δ’ Κατανομή 2020 για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων A’βάθμιας και B’βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου συνολικού ποσού 274.068,73 ευρώ (αριθ.πρωτ. 30780/7-12-2020 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών -Ταμειακή Υπηρεσία Δήμου Διονύσου).

ΘΕΜΑ 6ο: Σύσταση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.) Δήμου Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση αιτήματος ν.π. περί παραχώρησης του χώρου της συμβουλευτικής υπηρεσίας του Δήμου.