logo


Με 46 tablets, προσφορά στα σχολεία της πόλης, έχουν μέχρι στιγμής ανταποκριθεί οι τοπικές επιχειρήσεις στο κάλεσμα του Δήμου Διονύσου να ενισχυθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία για οικονομικά αδύναμους μαθητές.

Αρκετές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους η EUROPA, η DALCOCHEM, η SIKA HELLAS, και πρόσφατα τα Λατομεία Μαρμάρου στο Διόνυσο, αλλά και το ΕΒΕΑ, έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα 46 tablets, επιπλέον όσων έχουν παραληφθεί από το Υπουργείο Παιδείας, τα οποία εν συνεχεία η Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Παιδείας- Αθλητισμού- Κοινωνικής Πολιτικής προώθησε στα Δημοτικά Σχολεία, όπου κυρίως εντοπίζεται η έλλειψη υπολογιστών, αλλά και στο ΕΠΑΛ “Ο ΖΗΝΩΝ”. Στόχος η συγκέντρωση 100 tablets από χορηγίες επιχειρήσεων του Δήμου, τα οποία κι αυτά θα διατεθούν στα σχολεία για τις ανάγκες των μαθητών.

Σημειώνεται πως οι συσκευές θα ανήκουν στα περιουσιακά στοιχεία των σχολείων προκειμένου να μπορούν να παραχωρηθούν μελλοντικά και σε άλλους μαθητές που θα τα χρειαστούν.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Καρυστινός, σε μήνυμά του τονίζει  σχετικά:

Οι επιχειρήσεις, ως οντότητες οργανικά συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, επηρεάζουν και επηρεάζονται από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης τους. Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώνεται η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αναφερόμενη στις ενέργειες των επιχειρήσεων, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως αυτά εκάστοτε προκύπτουν.

Σε μια εποχή ισχυρών προκλήσεων, ο Δήμος Διονύσου απευθυνόμενος στο αίσθημα κοινωνικής επιχειρηματικής ευθύνης των επιχώριων επιχειρήσεων προσπαθεί και πετυχαίνει να αντλήσει χορηγίες προς ενίσχυση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας, που πλήττονται καίρια από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες γενικότερα αλλά και της πανδημίας ειδικότερα. Ευχαριστούμε από καρδιάς γιατί – έτσι – συνεχίζουμε να διαθέτουμε στα σχολεία μας και στους Διευθυντές/ Διευθύντριές μας τα αναγκαία ηλεκτρονικά μέσα, ώστε κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια στην πόλη μας να μην στερηθεί την πρόσβαση στην μέχρι στιγμής αναγκαία τηλεκπαίδευση.

Βέβαια, η φυσική παρουσία των παιδιών μας στα σχολεία δεν αποσκοπεί μόνο στην εκπαίδευσή τους, αλλά και στην κοινωνικοποίησή τους και στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Για αυτό και (το επαναλαμβάνω σταθερά) η επιστροφή τους στον φυσικό, κοινωνικό τους χώρο παραμένει αναγκαία.