logo


Με το ποσόν των συνολικά 195 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύονται από το ΥΠΕΣ οι Δήμοι της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών, επενδυτικών και άλλων αναγκών. Από τα χρήματα αυτά, κάτι λιγότερο από 500.000 ευρώ έρχονται στο Δήμο Διονύσου.

Αναλυτικά ο Δήμος θα πάρει:

226.486 ευρώ από τα 85 εκατομμύρια, που θα δοθούν στους ΟΤΑ ως συμπληρωματική κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) για την κάλυψη λειτουργικών  και λοιπών γενικών δαπανών

57.790 ευρώ από τα 16 εκατομμύρια, που προέρχονται από την είσπραξη Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ),  για την εκτέλεση έργων, καταβολή αποζημιώσεων ρυμοτομούμενων  ή  απαλλοτριωμένων  ακινήτων  και  αγορά  ακινήτων κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον και τα υπόλοιπα για την κάλυψη  άλλων αναγκών.

86.900 ευρώ ως τακτικό έσοδο, από τα 24 εκατομμύρια που εισπράχθηκαν από την καταβολή Τέλους Διαφήμισης

Και τέλος, 126.615 ευρώ, από τα 70 εκατομμύρια, που αντιστοιχούν στις 6 μηνιαίες κατανομές των ΚΑΠ, για την κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Οι παραπάνω χρηματοδοτήσεις, ενδεχομένως και άλλες από άλλους φορείς, θα συζητηθούν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που θα πραγματοποιήσει την τελευταία για το 2020 συνεδρίασή της την προσεχή εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή (Τρίτη 22/12) τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής από το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη.