logo


Συνεχίζοντας τις τηλεδιασκέψεις, μόνη από τις 7 Κοινότητες του καλλικρατικού Δήμου, συνεδριάζει η Κοινότητα Διονύσου την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Από αυτά, ξεχωρίζουν δύο:

*Το πρώτο αφορά στη λειτουργία σελίδας της Κοινότητας στο facebook, τη διαχείριση της οποίας προτείνεται να αναλάβουν οι τοπικοί σύμβουλοι Π. Οικονομάκου και Θ. Κατσανεβάκης με λειτουργική υποστήριξη από υπηρεσιακό παράγοντα.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου Τ. Μπάση που περιγράφει το πλαίσιο λειτουργίας, η δημιουργία της σελίδας απαντά στην ανάγκη των κατοίκων να ενημερώνονται άμεσα για όσα συμβαίνουν στην πόλη, και κυρίως για όσα έχουν σχέση με τον πολιτισμό και τις τέχνες, τις δράσεις των σχολείων, τον εθελοντισμό, τον αθλητισμό και το περιβάλλον. Κατά περίπτωση θα αναπαράγονται θέματα κρίσιμα που αφορούν σε όλο το Δήμο Διονύσου, σημαντικές αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, καθώς και κείμενα δημοτών σχετικά με την παραπάνω θεματολογία. Στην εισήγηση τονίζεται η σύμπλευση όλων των τοπικών συμβούλων σ’ αυτό το εγχείρημα αλλά και η βούληση να αποφευχθούν τυχόν αντιπαραθέσεις, μια που ορίζεται πως τα κείμενα δεν θα έχουν πολιτικό, κομματικό ή παραταξιακό χαρακτήρα.

Αυτή εντούτοις θα είναι η δεύτερη φορά που το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί από το Τοπικό Συμβούλιο. Η πρώτη φορά ήταν στη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου, με αφορμή σχετικό ερώτημα της Δ. Ιατρού.

Εκείνες τις ημέρες, είχε και πάλι εμφανιστεί σελίδα της Κοινότητας στο facebook, “έπεσε” σχεδόν αμέσως, αλλά δημιούργησε ερωτηματικά, μια που απ΄όσο φάνηκε δεν ήταν όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι ενήμεροι για την πρωτοβουλία αυτή- παρά μόνο ο Πρόεδρος και η κ. Οικονομάκου, σε συνεννόηση με τον κεντρικό Δήμο.

Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση το σύνολο σχεδόν των παρευρισκόμενων τοπικών συμβούλων (Δ. Ιατρού, Θ. Κατσανεβάκης, Κ. Τσάκωνα) συμφωνώντας με την καθόλα καλή πρωτοβουλία, είχαν εντούτοις εκφράσει τις διαμαρτυρίες τους για το γεγονός πως ούτε σχετική απόφαση είχε πάρει το Τοπικό Συμβούλιο, ούτε το πλαίσιο λειτουργίας της σελίδας με συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας είχε καθορισθεί, ούτε γνώριζαν ποιος τη διαχειρίζεται, ούτε είχαν ενημερωθεί ώστε να συμβάλουν κι εκείνοι από την πλευρά τους με υλικό ή και ιδέες. Όλοι πάντως συμφωνούσαν πως η σελίδα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εργαλιοποιηθεί για παραταξιακούς σκοπούς, αλλά και να διαφυλάξει το χαρακτήρα της ως γέφυρας με τους κατοίκους.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την κ. Οικονομάκου, σελίδα στο facebook είχε και τα προηγούμενα 5 χρόνια η Κοινότητα Διονύσου με διαχειριστή τον τότε Πρόεδρο, νυν δημοτικό σύμβουλο, Τ. Μπάση, χωρίς όμως να συνοδεύεται από αντίστοιχη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου. Όπως μάλιστα θυμήθηκε ο κ. Κατσανεβάκης, “η σελίδα αυτή της Κοινότητας χάθηκε με το που έφυγε ο προηγούμενος Πρόεδρος”, ενώ μια απόφαση του Τοπικού θα τη θωρακίσει, ώστε η λειτουργία της να μην εξαρτάται από τις θητείες. Αυτή η θωράκιση επιδιώκεται στη μεθαυριανή συνεδρίαση. Επισημαίνεται πως η σελίδα της Κοινότητας είναι ήδη και πάλι ενεργή στο facebook, με νέα από τη Βιβλιοθήκη και τις δράσεις της Κοινότητας.

*Θα συζητηθεί, επιπλέον, η δυνατότητα της Κοινότητας να διαθέτει ξυλεία από τα δέντρα που ή πέφτουν λόγω κακοκαιρίας ή είναι ξερά και καλείται ο Δήμος να τα κόψει. Η διάθεση της ξυλείας προτείνεται να γίνει προς ευπαθείς ομάδες, αλλά και προς το προσωπικό, της Κοινότητας. Η όποια απόφαση θα αποσταλεί για έγκριση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενώ προτείνεται επιπλέον η αρμοδιότητα απόφασης επέμβασης για τις παραπάνω περιπτώσεις, να ανατεθεί στην Κοινότητα.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1ο: Λειτουργία Λογαριασμού Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης Τοπικής Κοινότητας Διονύσου

Θέμα 2o: Διάθεση ξυλείας από κομμένα πεύκα στην Κοινότητα Διονύσου.

Θέμα 3o: Αίτηση για παρατάσεις ταφής.