logo


Με επιστολή του ο Δ. Βάτσος, μέλος της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου εκ μέρους της παράταξης «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο», διευκρινίζει γιατί καταψήφισε την πρόταση περί αλλαγής δικηγόρου σε αστική υπόθεση της Επιτροπής, που μάλιστα δικάζεται σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, όπως συζητήθηκε από το Σώμα σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή 11/12:

Αξιότιμη κ. Χαζάπη με αφορμή το δημοσίευμά σας της 14/12 με τίτλο “Προβλήματα στη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου” θα ήθελα για την αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσω τα εξής, ειδικότερα στο σημείο που αναφέρεται στην τελευταία συνεδρίαση της Β’Βάθμιας Σχολικής επιτροπής. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

‘Η πρόταση της Προέδρου (δηλ. να εκπροσωπηθεί η Επιτροπή στο Δικαστήριο από το δικηγόρο Ν. Παπαϊωάννου, για όλες τις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες) συνάντησε την αντίδραση της Ι. Δακτυλίδη, εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας στην Επιτροπή, και του Δ. Βάτσου εκ μέρους των «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο», ειδικά όσον αφορά στη δυνατότητα πληρωμής του κ. Παπαϊωάννου”

Θα ήθελα λοιπόν να αποσαφηνίσω, ότι η κύρια ένστασή μου αφορούσε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα ήρθε ως κατεπείγον, ενώ υπήρχε ικανός χρόνος να διαβουλευτεί, να συζητηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση καταλήγοντας έτσι σε βέλτιστη -και ίσως άλλη μια φορά- σε ομόφωνη απόφαση.

Για το αληθές παραθέτω ολόκληρη την τοποθέτηση που απέστειλα στην συνεδρίαση:

‘Καλησπέρα σε όλες,ους. Δηλώνω παρών.Θεωρώ ότι το να έρχεται στο ‘παραπέντε’ ένα θέμα προς συζήτηση και ψήφιση αποτελεί μια αδόκιμη και κατακριτέα διαδικασία, από την στιγμή μάλιστα που δεν έχουν εξηγηθεί επαρκώς οι λόγοι για τους οποίους συνέβη. Η κ. Δακτυλίδη έχει επίσης θέσει ερωτήματα τα οποία θεωρώ ότι δεν απαντήθηκαν. Για όλα τα παραπάνω και ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν εξηγήσεις καταψηφίζω.’

Από κει και πέρα πράγματι η κα Δακτυλίδη έθεσε κάποια ερωτήματα, τα οποία θεώρησα και εγώ ότι θα έπρεπε να είναι ήδη ξεκαθαρισμένα στην εισήγηση. Ένα από αυτά αφορούσε το εάν ο κ. Παπαϊωάνου θα ελάμβανε αμοιβή για την παράστασή του στη δίκη, και ένα δεύτερο, το εάν είχε το δικαίωμα ως ειδικός συνεργάτης του κ. Δημάρχου να εκπροσωπεί τον Δήμο σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Στο θέμα της αμοιβής -σύμφωνα με το ρεπορτάζ σας- απάντησε ο κ. Παπαϊωάνου ότι δεν θα υπάρξει κανενός είδους επιβάρυνση για το Νομικό Πρόσωπο.

Τελειώνοντας, δηλώνω ότι  στηρίζω απόλυτα κάθε ενέργεια η οποία βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των συγκεκριμένων συμπολιτών μας. Έχω βρεθεί σε ανάλογη θέση ως μέλος προηγούμενων Σχολικών επιτροπών και αντιλαμβάνομαι πλήρως το πόσο ψυχοφθόρο είναι όλο αυτό που έχουν υποστεί.

Με εκτίμηση

Δ. Βάτσος

Μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Εκπρόσωπος της παράταξης “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ”

Για δυο λόγους ευχαριστώ θερμά τον κ. Βάτσο: Πρώτον, για τις διευκρινίσεις του, απαραίτητες άλλωστε για την ακρίβεια κάθε ρεπορτάζ, πόσω μάλλον όταν αυτό αφορά σε δια περιφοράς και όχι σε δια ζώσης, έστω και διαδικτυακές, συνεδριάσεις, όπου υπάρχει επιτόπια καταγραφή και ίδια αντίληψη. Και δεύτερον, γιατί επιβεβαίωσε τη διαδραστικότητα του τοπικού Τύπου- χωρίς αναγνώστες, και μάλιστα και κυρίως συνειδητούς και κριτικούς, ό, τι γραφόταν θα αποτελούσε απλώς φλυαρία.

Για την Οδό Διονύσου

Μαρία Χαζάπη