logo


Το ότι οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Διονύσου αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου με τραγικές καθυστερήσεις είναι γνωστό, και έχει πολλές φορές επισημανθεί από την Οδό Διονύσου. Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, και αποκαλύφθηκε σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν πως για άγνωστο αριθμό συνεδριάσεων, τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε δια ζώσης είτε με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας webex, ιδιαιτέρως στην αρχή της πανδημίας, αλλά και το φθινόπωρο, έχει προκύψει μείζον πρόβλημα στην απομαγνητοφώνησή τους! Πως όλες οι συνεδριάσεις μέσω webex, των οποίων ο αριθμός δεν προσδιορίστηκε σε κανένα σημείο της συνεδρίασης παρά τις συνεχείς ερωτήσεις, δεν έχουν μαγνητοφωνηθεί. Και πως τα πρακτικά για 11 συνεδριάσεις, από την 9η έως και τη 19η, της Επιτροπής, είναι δύσκολο να ανακτηθούν, μια που είχε παρουσιαστεί σοβαρό πρόβλημα στα μικρόφωνα, άρα και στον ήχο των συνεδριάσεων, που δυσκολεύει την απομαγνητοφώνηση από τις Υπηρεσίες του Δήμου! Και πως τα παραπάνω δεν είχαν γνωστοποιηθεί στο Δήμαρχο Διονύσου Γ. Καλαφατέλη, όπως κατ’ επανάληψη δήλωνε ο ίδιος στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης!

 H φωτογραφία είναι από συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του περασμένου Μαρτίου, όταν ακόμη δεν φορούσαμε μάσκες και επιτρεπόταν ο συνωστισμός στους κλειστούς χώρους, ενώ η μαγνητοφώνηση γινόταν μεν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, απ’ό, τι φάνηκε σήμερα, 9 μήνες μετά

Η αποκάλυψη αυτή ήρθε μετά από επισήμανση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Ζαμάνη, που διαμαρτυρήθηκε για την πολύμηνη απουσία πρακτικών από τις συνεδριάσεις τόσο της Οικονομικής Επιτροπής- κυρίως- όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου: “Από το Φεβρουάριο του 2020 έχουμε να δούμε απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, τα οποία χρειαζόμαστε”, τόνισε ο κ. Ζαμάνης.

Στην παραπάνω επισήμανση, διευκρινίσεις παρείχε ο υπηρεσιακός παράγοντας από το γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου: Οι πρώτες συνεδριάσεις αφότου ξεκίνησε η πανδημία, όσες είχαν γίνει μέσω webex, δεν έχουν μαγνητοφωνηθεί, μια που τέτοια δυνατότητα δεν παρέχεται από τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, άρα δεν υπάρχουν απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, ούτε θα υπάρξουν ποτέ. Ενώ στις δια ζώσης που ακολούθησαν, για την Οικονομική Επιτροπή, είχε πρόβλημα το μηχάνημα καταγραφής και καταβάλλεται προσπάθεια να ανακτηθούν τα αρχεία.

Όσον αφορά στο ζήτημα εγκυρότητας των εν λόγω συνεδριάσεων, που επίσης τέθηκε, αυτή- σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα αλλά και το Δήμαρχο- εξασφαλίζεται από τα πρόχειρα πρακτικά που τηρούνται από την Υπηρεσία κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, χωρίς βέβαια να αποτυπώνονται πλήρως οι απόψεις των ομιλητών, παρά μόνο κάποια σημεία τους.

Ζήτημα ευθύνης των Υπηρεσιών έθεσε επιπλέον ο δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης Θ. Κρητικός, ειδικά που για το παραπάνω πρόβλημα ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά ούτε και ο Δήμαρχος είχαν εγκαίρως ενημερωθεί.