logo


Μπορεί ο Προϋπολογισμός της ΕΣΤΙΑΣ για το 2021 να επέστρεψε χωρίς παρατηρήσεις από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και να εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή 11/12 από το Διοικητικό Συμβούλιό της και σήμερα (15/12) από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, όμως ίσως η πορεία του να μην είναι ομαλή: Γιατί, όπως δήλωσε στην Οικονομική Επιτροπή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Ζαμάνης, η αγορά οικοπέδου για την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού, που περιλαμβάνεται στον Προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου, είναι 100% παράνομη και σκοπεύει να την καταγγείλει αρμοδίως. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα που παίρνει η ΕΣΤΙΑ πρέπει- όπως προβλέπεται από τη συστατική της πράξη αλλά και από τις αποφάσεις με τις οποίες την επιχορηγεί ο Δήμος- να διατίθενται για την κάλυψη λειτουργικών της εξόδων και μόνο, και όχι και για επενδύσεις, όπως είναι η αγορά ακινήτων. “Εάν περισσεύουν χρήματα στην ΕΣΤΙΑ, τότε οφείλει να τα επιστρέψει στο Δήμο, που είναι και ο υπεύθυνος για τέτοιες αγορές, αλλά σε καμιά περίπτωση η ίδια η ΕΣΤΙΑ”, είπε ο κ. Ζαμάνης και προσέθεσε πως στον Άγ. Στέφανο ο Δήμος Διονύσου διαθέτει ένα οικόπεδο, εκεί όπου πραγματοποιείται η Δράση Χωρίς Μεσάζοντες, για το οποίο στο παρελθόν έγινε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με 25 συμμετοχές, για την κατασκευή αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου και Παιδικού Σταθμού. “Θεωρώ απαράδεκτο να έχουμε δικά μας οικόπεδα και να αγοράζουμε και νέα. Το θέμα δεν στέκει ούτε από νομικής ούτε από οικονομικής άποψης”, συμπλήρωσε ο ίδιος καταψηφίζοντας τον Προϋπολογισμό της ΕΣΤΙΑΣ. Η παραπάνω αγορά, μέρος της στοχοθεσίας της ΕΣΤΙΑΣ, η οποία περιλαμβάνεται και στην αντίστοιχη στοχοθεσία του Δήμου, θα αποτελέσει και έναν από τους λόγους καταψήφισής της σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, προανήγγειλε ο τέως Δήμαρχος. Αξίζει πάντως να σημειωθεί εδώ πως άλλη άποψη είχε εκφράσει ο τέως Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, και στέλεχος της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Στάικος σε πρόσφατη (17/11) συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου, υποστηρίζοντας πως για την αγορά οικοπέδου, απαραίτητο είναι να προβλέπεται στον Προϋπολογισμό το σχετικό κονδύλι. «Προηγείται η πρόβλεψη και ακολουθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Έτσι είναι η νόμιμη διαδικασία», είχε τότε υποστηρίξει ο κ. Στάικος.

Εντωμεταξύ με νέα συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα ολοκληρωθεί το 2020 για το Νομικό Πρόσωπο, μια που αύριο Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος Ν. Κοκκαλάς καλεί τα μέλη να συζητήσουν με τηλεδιάσκεψη 13 θέματα.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τέσσερις απ’ ευθείας αναθέσεις, και πιο συγκεκριμένα:

Μία για την προμήθεια και τοποθέτηση ειδών πυρασφάλειας στον Παιδικό Σταθμό δωρεάς Κουκουτσέα στην Κοινότητα Διονύσου, δαπάνης 9.796 ευρώ, και μία για τη συντήρηση των μέσων πυροπροστασίας και στους 8 Παιδικούς Σταθμούς της πόλης, δαπάνης 9.969 ευρώ, άλλη μία για την προμήθεια κουρτινών για τις ανάγκες του γραφείου της ΕΣΤΙΑΣ, ύψους 3.571 ευρώ, ενώ η τέταρτη απ’ ευθείας ανάθεση αφορά στην προσαρμογή του Νομικού Προσώπου στην ευρωπαϊκή οδηγία για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Πρόκειται ουσιαστικά για προσαρμογή, στα δεδομένα της ΕΣΤΙΑΣ, της μελέτης που έχει εκπονηθεί για το Δήμο Διονύσου, ενώ προβλέπεται και η παροχή εν συνεχεία υπηρεσίας υποστήριξης της διαδικασίας αυτής από υπεύθυνο (DPO), συνολικού ύψους 9.920 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται επιπλέον να λάβει απόφαση για την απαλλαγή των γονιών από τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών αρχής γενομένης από τις 16 Νοεμβρίου, οπότε και έκλεισαν οι Σταθμοί, και για όσο διάστημα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος προτείνει στο Σώμα να εγκρίνει την παραχώρηση στην ΕΣΤΙΑ του χώρου όπου στεγάζεται η Ψυχολογική και Συμβουλευτική Υπηρεσία του Δήμου, στον Άγ. Στέφανο, με στόχο να ενισχυθεί το έργο της ψυχολογικής στήριξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, των γονιών τους, του προσωπικού των Παιδικών Σταθμών, και των μελών των ΚΑΠΗ- δηλαδή να συνεχίσει η Συμβουλευτική Υπηρεσία του Δήμου να κάνει ό,τι έκανε μέχρι σήμερα και επί 12 χρόνια, όπως περιέγραφε στην Οδό Διονύσου το έργο της ο υπεύθυνος Λ. Λάσδας πριν από μερικούς μήνες.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση απολογιστικών στοιχείων του  ΝΠ « Koινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία Δήμου Διονύσου Η ΕΣΤΙΑ»  οικονομικού έτους 2019  Διάστημα  01/01/2019 έως 31/12/2019

ΘΕΜΑ 2ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών  έτους 2020  για το Γ’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 3ο: Eγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από την παγία προκαταβολή και έκδοση τακτοποιητικών ενταλμάτων .

Θέμα 4ο: Έγκριση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.7311.0001 ο.ε. 2020 με τίτλο « Προμήθεια & Εγκατάσταση Ειδών Πυρασφάλειας» έγκριση της μελέτης και των τεχνικών προδιαγραφών για την  ανάθεση της ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ «ΔΩΡΕΑ ΠΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΕΑ» του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π.  «Η ΕΣΤΙΑ»  ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ και συγκρότηση  της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της προμήθειας & εγκατάστασης

Θέμα 5ο: Εξειδίκευση   Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.6262.0004 ο.ε. 2020 με τίτλο« Συντήρηση & Επισκευή Λοιπών Μονίμων Εγκαταστάσεων (πλην κτιρίων έργων)» έγκριση της μελέτης και των τεχνικών προδιαγραφών για την  ανάθεση της ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΙΔΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ  του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π.  «Η ΕΣΤΙΑ»  ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ και συγκρότηση  της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της προμήθειας

Θέμα 6ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 15.7135.0003 ο.ε. 2020 με τίτλο «Λοιπός Εξοπλισμός» και Έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για την απευθείας ανάθεση της  προμήθειας και τοποθέτησης ρολοκουρτινών σκίασης  για τις  ανάγκες των Γραφείων του ΝΠ ΚΟΙ.Π.Α.Π «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου.

Θέμα 7ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.6142 ο.ε 2020 με τίτλο  «Αμοιβές νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου»  έγκριση της μελέτης και των τεχνικών προδιαγραφών για την απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο:

Α) Προσαρμογή της υπ’αριθμ.01/2018 Μελέτης του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής & Διαφάνειας για την υλοποίηση του Έργου με τίτλο: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (2016/679) (GDPR), για το Ν.Π.Δ.Δ ΚΟΙ.Π.Α.Π « Η ΕΣΤΙΑ» του Δήμου Διονύσου.

Β) Παροχή Υπηρεσιών Υποστήριξης Εφαρμογής Μέτρων Συμμόρφωσης με τον ΓΚΠΠΔ (679/2016) και τον ν. 4624/2019 & Υπευθύνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων DPO.

Θέμα 8ο: Λήψη απόφασης για μη καταβολή μηνιαίας  οικονομικής εισφοράς (τροφεία) λόγω αναστολής λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» Δήμου Διονύσου.

Θέμα 9ο: Αναγκαιότητα παραχώρησης στο Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» του χώρου της συμβουλευτικής υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου.

Θέμα 10ο: Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών για το έτος 2021 του ΝΠΔΔ  ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» βάσει του Ν. 4412/2016

Θέμα 11ο: Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής  γενικών υπηρεσιών για το έτος 2021 του ΝΠΔΔ  ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» βάσει του Ν. 4412/2016

Θέμα 12ο: Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών για τους διαγωνισμούς έτους 2021 του ΝΠΔΔ  ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» βάσει του Ν. 4412/2016.

Θέμα 13ο: Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων Διαγωνισμών 2021 του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Α.Π. «Η ΕΣΤΙΑ» βάσει του Ν. 4412/2016.