logo


Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, με κοινοποίηση στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού- Αθλητισμού- Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Καρυστινό, καθώς και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ΔΡΥΑΔΕΣ που εδρεύει στο Κρυονέρι.

Αφορμή για την επιστολή, οι επιχορηγήσεις- και πιο συγκεκριμένα η άρνηση καταβολής των 2500 ευρώ που είχαν εγκριθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου, μια που όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Ταμειακή Υπηρεσία εξέτασε τα δικαιολογητικά που κατέθεσε ο Σύλλογος και τα βρήκε “ασαφή” και δεν αποδεικνύουν πως τα χρήματα της επιχορήγησης που είχαν δοθεί το 2019, διατέθηκαν για τους σκοπούς για τους οποίους είχαν ζητηθεί:

Υπενθυμίζεται πως το θέμα των επιχορηγήσεων προς τους συλλογικούς φορείς της πόλης απασχολεί σταθερά την τοπική επικαιρότητα, με πρωτοβουλία της μείζονος μειοψηφίας κυρίως, εδώ και τουλάχιστον δυο μήνες, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη στην Οδό Διονύσου αλλά και  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (8/12) ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Στ. Μιχιώτης είχε προχωρήσει σε σχετικές διευκρινίσεις, τόσο για τους λόγους που επιχορηγήσεις δεν θα δοθούν φέτος σε πολλά σωματεία όσο και για τη νέα διαδικασία διάθεσής τους, που ήδη ετοιμάζεται και θα έρθει προς συζήτηση στις αρχές του νέου χρόνου.