logo


Με δυο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, αμέσως μετά από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Σημαντικότερο εκ των θεμάτων, η έγκριση και παραλαβή της μελέτης για τη σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ροδόπολης, που μετά από στασιμότητα χρόνων, ανοίγει το δρόμο για την πολεοδομική τακτοποίηση του κέντρου της Κοινότητας, αλλά και την αξιοποίηση της περιουσίας δεκάδων ιδιοκτητών.

Η μελέτη, που τα βράδυ της ίδιας ημέρας θα συζητηθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από την προτεινόμενη τροποποίηση του ΓΠΣ με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προϊόν δίμηνης διαβούλευσης, περιέχει και ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις για τα δημογραφικά δεδομένα της Κοινότητας:

*Πρώτον, ότι ο πληθυσμός της την τελευταία δεκαετία έχει παρουσιάσει τη μικρότερη αύξηση (1,46%) σε σχέση με τις άλλες Κοινότητες του Δήμου Διονύσου, με το Κρυονέρι να κατέχει τα πρωτεία με 86,12%, ο δε πληθυσμός στο κέντρο που είναι και η περιοχή της μελέτης, παρουσιάζει μείωση κατά 15%. Η άνιση αυτή πληθυσμιακή εξέλιξη αποδίδεται από το μελετητή και στη θεσμική εκκρεμότητα με τις χρήσεις γης στη Ροδόπολη, που είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη άλλων Κοινοτήτων της πόλης.

*Επιπλέον, στη μελέτη επισημαίνεται πως “υπάρχουν ακόμα αρκετοί αδόμητοι χώροι τόσο στην περιοχή μελέτης, όσο και περιμετρικά αυτής, ικανοί για την υποστήριξη της ανάπτυξης της περιοχής. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά του κτιριακού αποθέματος με σημαντικό αριθμό πρόσφατων σχετικά οικοδομών δημιουργούν ελκυστικές συνθήκες για την προσέλκυση περισσότερων χρήσεων και κατοίκων”, εμφανίζεται εντούτοις μειωμένος αριθμός εμπορικών χρήσεων.

*Μεγάλο, τέλος, έλλειμμα παρουσιάζεται στα δίκτυα υποδομών, “κυρίως όσον αφορά θέματα αποχέτευσης, διευθέτησης του ρέματος και γενικότερης διαχείρισης ομβρίων”, με αποτέλεσμα τη γενικότερη περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Όσον αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο έργων αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, αυτές αφορούν στην οδό Ασκληπιού στο Κρυονέρι και στην οδό Αγ. Αθανασίου στην Άνοιξη, με χρονικό ορίζοντα τριών μηνών από την έναρξη των εργασιών.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1o: Έγκριση και Παραλαβή Μελέτης της σύμβασης: «Τροποποίηση Αναθεώρηση ΓΠΣ Ροδόπολης», προϋπολογισμού 14.952,17€ (με 24% ΦΠΑ ).

ΘΕΜΑ 2o: Διατύπωση σύμφωνης γνώμης επί των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην δεξιά παράπλευρη οδό της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας στα πλαίσια του έργου: «Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων σε περιοχές αρμοδιότητας ΕΥΔΑΠ Α.Ε.»’