logo


Αφιερωμένη στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Διονύσου θα είναι η προσεχής Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, μια που:

*Στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή για την έγκριση του Προϋπολογισμού και της Στοχοθεσίας για το 2021 και του Δήμου, αλλά και της ΕΣΤΙΑΣ. Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως φέτος ο Προϋπολογισμός του Δήμου επέστρεψε χωρίς καμιά ουσιαστική παρατήρηση από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ενώ καμιά απολύτως παρατήρηση δεν είχε το Παρατηρητήριο για τον Προϋπολογισμό της ΕΣΤΙΑΣ.

*Αμέσως μετά, στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με κυριότερο θέμα την έγκριση και παραλαβή της μελέτης για τη σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ροδόπολης. Υπενθυμίζεται εδώ πως για τη μελέτη είχε προηγηθεί διαβούλευση δυο μηνών, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, ενώ στη διάρκειά της είχε πραγματοποιηθεί ανοιχτή και δημόσια συζήτηση με τηλεδιάσκεψη όπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος, αιρετοί από το Δημοτικό και το Τοπικό Συμβούλιο, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής.

*Διάλειμμα λίγων ωρών- και στις 5.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συνεδριάσει σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο με 4 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

*Ενώ στις 6.30 θα ξεκινήσει η ειδική συνεδρίαση με μοναδικά θέματα την έγκριση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης, δηλαδή της μηνιαίας στοχοθεσίας, του Δήμου για το 2021.

*Εξάλλου, την Τετάρτη το πρωί στις 10, θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ, για να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η απαλλαγή των γονιών από τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς από τις 16 Νοεμβρίου και για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστοί λόγω πανδημίας, αλλά και η παραχώρηση του χώρου της Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου στην ΕΣΤΙΑ για την κάλυψη των αναγκών του Νομικού Προσώπου, σε συνέχεια της απόφασης Δημάρχου με την οποία ο ψυχολόγος του Δήμου Λ. Λάσδας ενισχύει τις υπηρεσίες που παρέχονται από την ΕΣΤΙΑ.