logo


Με δέκα θέματα, ανάμεσά τους και το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα δημοτικά τέλη για το 2021, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ

Πιο συγκεκριμένα, οι αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη που θα έχει πάρει η Οικονομική Επιτροπή το πρωί της Τρίτης 8/12, θα έρθουν προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο το ίδιο βράδυ. Όπως έχει ήδη γράψει η Οδός Διονύσου, η εισήγηση της Διοίκησης είναι τα τέλη ύδρευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού να διατηρηθούν στα περυσινά επίπεδα.

Όσον αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο υπενθυμίζεται είναι αναρτημένο σε δημόσια διαβούλευση από την περασμένη Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, ανέρχεται σε 11.853.823,06€, από τα οποία το ποσό των 8.298.954,99€ αφορά σε έργα που θα εκτελεστούν με χρηματοδότηση από άλλους φορείς, το ποσό των 662.000,00€ αφορά σε έργα που θα εκτελεστούν με Ίδιους Πόρους, ενώ τα συνεχιζόμενα και οφειλόμενα έργα και μελέτες ανέρχονται στο ποσό των 2.892.868,07€. Περιλαμβάνει δε Έργα ύδρευσης –αποχέτευσης, Παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του αστικού περιβάλλοντος (πλατείες, πεζοδρόμια, π.χ. κλπ), Συντήρηση οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις – λακκούβες), Αντιπλημμυρικά έργα, Βελτίωση-ίδρυση κτιριακών εγκαταστάσεων, σχολικών κτιρίων, Έργα αναπλάσεων, Έργα για συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, Χρηματοδότηση για σύνταξη και ωρίμανση μελετών και Εκπόνηση πολεοδομικών μελετών.

Εξαιρετικά επείγουσα, τέλος, είναι απόφαση για την τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου στη Σεμέλη της Κοινότητας Διονύσου, όπου σήμερα προβλέπεται η ανέγερση δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού. Η αρνητική όμως εξέλιξη με την απώλεια του οικοπέδου που φιλοξενεί από το 2005 το 1ο Νηπιαγωγείο της περιοχής, μετά από τη δικαστική απόφαση που- ερήμην του Δήμου- το απέδωσε σε ιδιώτες, ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή να στραφεί στην αναζήτηση άλλου πρόσφορου χώρου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου. Στη Σεμέλη ο Δήμος έχει ιδιοκτησία 13,5 στρεμμάτων, παραχωρημένων από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ) και εκεί έχει ήδη χτισθεί το Κλειστό Γυμναστήριο, ενώ ξεκίνησε η κατασκευή του Λυκείου Διονύσου, που σήμερα συστεγάζεται με το Γυμνάσιο. Το θέμα έρχεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνοδευόμενο από την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και την αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Για την τελική έγκριση της τροποποίησης, πάντως, θα χρειασθεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, μια που η περιοχή ανήκει στη Ζώνη Προστασίας του Πεντελικού.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2020 για το Γ΄ Τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 2ο: Καθορισμός ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας & Φωτισμού με ισχύ από 01/01/2021 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 3ο: Καθορισμός φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων ακινήτων με ισχύ από 01/01/2021 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 4ο: Καθορισμός Ανταποδοτικού Τέλους Ύδρευσης με ισχύ 01/01/2021 και εφεξής.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Επικαιροποίηση της 6/2017 Απόφαση Ε.Π.Ζ. λόγω παρέλευσης τριετίας.

ΘΕΜΑ 6ο: Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Κ. Διονύσου ΟΤ 174β.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 7ο: Τεχνικό πρόγραμμα ο.ε. 2021 του Δήμου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο: Σύσταση επιτροπής προσδιορισμού αξίας ακινήτων, των άρθρων 186 παρ.5 και 191 του Ν.3463/06

ΘΕΜΑ 9ο: Επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ» για το έτος 2020.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Καθιέρωση 24ωρης Λειτουργίας, καθώς και λειτουργίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου και του Γραφείου Αποθήκης του Δήμου Διονύσου για το έτος 2021.