logo


Την καθήλωση των ανταποδοτικών τελών- ύδρευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού-  στα περυσινά επίπεδα, όπως προανήγγειλε ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης στη χθεσινή (4/12) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με παράλληλη εξισορρόπηση του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, καθώς και την απαλλαγή από προσαυξήσεις στους καθυστερημένους λογαριασμούς ύδρευσης, λόγω της ασυνέπειας της εταιρείας, στην οποία έχει ανατεθεί η αποστολή τους, είναι δυο από τα 21 θέματα που το Σώμα καλείται να συζητήσει με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί.

*Πιο συγκεκριμένα, η μη έγκαιρη αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης σε εκατοντάδες καταναλωτές του Δήμου Διονύσου, με υπαιτιότητα της εταιρείας στην οποία έχει ανατεθεί η εν λόγω υπηρεσία, αλλά και η πανδημία, οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή στην απόφαση περί µη επιβολής προσαυξήσεων στους λογαριασµούς ύδρευσης που αφορούν το Β΄και Γ΄τετράµηνο 2019 καθώς και για το Α΄τετράµηνο 2020 έως τις 26/2/2021.

*Καμιά μεταβολή, εξάλλου, δεν επέρχεται στα δημοτικά τέλη ύδρευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, που είναι ανταποδοτικά. Έτσι:

Στα τέλη ύδρευσης διατηρείται η ίδια με πέρυσι κλίμακα χρεώσεων για όλα τα τιμολόγια (γενικό, φιλανθρωπικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στρατοπέδων και κατασκηνώσεων, καθώς και σ’ αυτά του Διόνυσου και της Σταμάτας που κατά κύριο λόγο υδρεύονται από δημοτικές γεωτρήσεις)

Το ίδιο συμβαίνει και με τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, που επίσης δεν αυξάνονται για το 2021: Ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως κατοικία με τους βοηθητικούς χώρους αυτών: 1,05 € / τμ, Ακίνητα που χρησιμοποιούνται για Κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς: 1,05 €/τμ και Ακίνητα που χρησιμοποιούνται για άσκηση πάσης φύσεως επαγγελματικής δραστηριότητας: 2,45 €/τμ. Ειδικά για την τελευταία κατηγορία υπάρχει κλίμακα χρέωσης ανάλογα με τα τετραγωνικά της επιχείρησης.

Μοναδική διαφοροποίηση η τροποποίηση στο ΦΗΧ, μια που σήμερα- και επί τέσσερα χρόνια- η Κοινότητα Άνοιξης επιβαρύνεται με 0,68 ευρώ/τ.μ., έναντι μηδενικής χρέωσης για τη Σταμάτα και τη Δροσιά. Με την προτεινόμενη τροποποίηση, ο ΦΗΧ εξισώνεται σε 0,25 ευρώ/τ.μ. για την Άνοιξη, τον Άγ. Στέφανο, το Διόνυσο, το Κρυονέρι και τη Ροδόπολη, ενώ η Σταμάτα και η Δροσιά ξεκινούν από του χρόνου να πληρώνουν 0,09 ευρώ/τ.μ. με στόχο να φτάσουν σταδιακά στα 0,25 ευρώ. Η Υπηρεσία υπολογίζει πως από αυτή την τροποποίηση θα εξοικονομηθούν 81.000 ευρώ περίπου, που σύμφωνα με το νόμο αποδίδονται στις Σχολικές Επιτροπές.

*Η Οικονομική Επιτροπή θα συζητήσει και το Σχέδιο Προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου της Εστίας, που είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Διοικητικό της Συμβούλιο τον περασμένο μήνα, ώστε να αποσταλεί στο Παρατητήριο για σύμφωνη γνώμη και τυχόν επισημάνσεις και διορθώσεις και εν συνεχεία να εγκριθεί.

*Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή καλείται να εγκρίνει το αποτέλεσμα του συνοπτικού διαγωνισμού για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, όπου συμμετείχε μόνο μια εταιρεία, με την ανακήρυξη οριστικού μειοδότη, ο οποίος προσέφερε έκπτωση κάτι περισσότερο από 1000 ευρώ στην προϋπολογιζόμενη από την Υπηρεσία δαπάνη των 72.100 ευρώ, καθώς και την προμήθεια με leasing οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 4,1 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, που θα κατανεμηθεί στους Προϋπολογισμούς του Δήμου μέχρι το 2026.

*Ειδικά η προμήθεια αυτή, θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη, με ανοιχτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, και όχι με συνοπτικό, όπως μάλλον εκ παραδρομής γράφεται στην εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Γ. Λακαφώση, και αφορά στην προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού με χρηματοδοτική μίσθωση και με παράλληλη συντήρηση-επισκευή διάρκειας πέντε ετών για τον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος καθαριότητας του Δήμου. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα,  για 10 οχήματα: 4 απορριμματοφόρα φορτηγά, το ένα με γερανό, διαφορετικού τονάζ, ένα ημιρυμουλκούμενο συμπίεσης απορριμμάτων, 2 ανατρεπόμενα φορτηγά, το ένα με γερανό και αρπάγη, μια υδροφόρα, ένα σάρωθρο και ένα καλαθοφόρο. Στη δαπάνη για όλα τα παραπάνω προβλέπεται πενταετής τεχνική υποστήριξη, τα τέλη κυκλοφορίας καθώς και τα έξοδα ταξινόμησης για την έκδοση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας καθώς και η ασφάλιση του εξοπλισμού για τη συνολική διάρκεια της σύμβασης.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: ∆ΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙ∆Η ΒΙΟΑΠΟ∆ΟΜΗΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΑΝΑ∆ΟΧΟΣ ΠΕΡΜΕ.

ΘΕΜΑ 2ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή υπηρεσιών µεταφοράς ογκωδών απορριµάτων, Ανάδοχος ΠAΥΛΑΚΗΣ.

ΘΕΜΑ 3ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών για την παροχή υπηρεσιών Συντήρησης και Επισκευής Ηλεκτρο-Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων και ∆εξαµενών Πόσιµου Νερού, Ανάδοχος. ΜΑΝΕΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 4ο: ∆ιαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής για την “Προµήθεια-τοποθέτηση εξοπλισµού για την αναβάθµιση παιδικών χαρών, Ανάδοχος ΠΑΡΚΟΤΕΧΝΙΚΗ.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση πρακτικών-κατακύρωση αποτελέσµατος, ανακήρυξη προσωρινού µειοδότη του συνοπτικού διαγωνισµού για την «Παροχή Υπηρεσίας Πλυσίµατος Κάδων» µε κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συµφέρουσα από οικονοµική άποψη προσφορά, συνολικού προϋπολογισµού 72.168,48€ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.

ΤΜ. ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 6ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: ∆ΩΡΩΕΠΙΤΑΓΩΝ από ΑΛΦΑ – ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Λ. Σπάτων 81 Γέρακας ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από το ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ για στήριξη των οικονοµικά ασθενέστερων οικογενειών που υπάγονται στις Κοινωνικές υπηρεσίες του ∆ήµου µας.

ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιµα από την εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ∆ήµου ∆ιονύσου.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση της αριθ. 66/17-11-2020 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ µε θέµα «Ψήφιση Σχεδίου Προϋπολογισµού του ΝΠ∆∆ Κοινωνική Προστασία, Αλληλεγγύη και Παιδεία ∆ήµου ∆ιονύσου «Η ΕΣΤΙΑ» οικονοµικού έτους 2021.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προµήθεια Οχηµάτων µέσω Leasing».

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση και παραλαβή µελέτης της σύµβασης: «Τροποποίηση Αναθεώρηση ΓΠΣ Ροδόπολης», προϋπολογισµού 14.952,17€ (µε 24% ΦΠΑ).

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ /ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 13ο: Καθορισµός Ανταποδοτικού Τέλους Ύδρευσης µε ισχύ 01/01/2021 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 14ο: Καθορισµός ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας & Φωτισµού µε ισχύ από 01/01/2021 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 15ο: Καθορισµός φόρου ηλεκτροδοτούµενων χώρων ακινήτων µε ισχύ από 01/01/2021 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 16ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 17ο: Εισήγηση για την αποδοχή της κατανοµής εσόδου από «Τέλη και δικαιώµατα από εµποροπανηγύρεις, παζάρια και λαϊκές αγορές (άρθρο 19 Β∆ 24/9-20/10/1958)».

ΘΕΜΑ 18ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΟΚ ∆ΙΜΗΝΟΥ 2/9/2020 ΕΩΣ 2/11/2020.

ΘΕΜΑ 19ο: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΣΟ∆ΟΥ ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ∆ΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ.

ΘΕΜΑ 20ό: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ∆ΟΧΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟ∆ΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ι∆ΙΩΤΙΚΟΥ ∆ΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑ∆ΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ∆ΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ- ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019.

ΘΕΜΑ 21ο: Εισήγηση περί µη επιβολής προσαυξήσεων λογαριασµού ύδρευσης.