logo


Το κλείσιμο της διαχείρισης, καθώς και η έγκριση του απολογισμού, για το 2019, θα απασχολήσουν τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ.

 

To 2019, ως γνωστό, ήταν το έτος αλλαγής της Διοίκησης με τη διαδικασία παράδοσης (από την απελθούσα) και παραλαβής (από τη νυν) Δημοτική Αρχή της διαχείρισης και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, δηλαδή της ΕΣΤΙΑΣ και των δυο Σχολικών Επιτροπών. Η διαδικασία αυτή μόνο ομαλά δεν εξελίχθηκε για τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μια που ουδέποτε ο τέως Πρόεδρός της επί θητείας της προηγούμενης Διοίκησης Α. Δελαγραμμάτικας παρέδωσε, ως όφειλε,  επισήμως τη διαχείριση του Νομικού Προσώπου στη διάδοχό του Τ. Κώνστα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η τελευταία επικοινωνία του τέως Προέδρου με την κ. Κώνστα έγινε στις 24 Οκτωβρίου 2019 μέσω δικαστικού επιμελητή, οπότε και αποστέλλει τη σφραγίδα της Σχολικής Επιτροπής αναφέροντας ορισμένα διαχειριστικά στοιχεία, ενώ αρνείται να την αναγνωρίσει ως νόμιμη Πρόεδρο της Επιτροπής. Οι εκκρεμότητες που άφησε αποχωρώντας ο κ. Δελαγραμμάτικας ήταν τέτοιες που ο ίδιος ο τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής το Δεκέμβριο του 2019 είχε αποδοκιμάσει τη στάση του παλιού συνεργάτη του, όπως είχε τότε καταγράψει η Οδός Διονύσου.

Ένα χρόνο αργότερα, την προσεχή Δευτέρα 30/11, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής καλείται να εγκρίνει τα διαχειριστικά και τα απολογιστικά στοιχεία της περυσινής χρονιάς με επιφύλαξη, κατά την εισήγηση της κ. Κώνστα, μια που επίσημη παραλαβή με φυσική παρουσία του τέως Προέδρου ποτέ δεν έγινε, ενώ και ο λογιστής που διενήργησε το σχετικό οικονομικό έλεγχο, στο πόρισμά του καταγράφει πως:

Για το χρονικό διάστημα 1/1/2019- 28/10/2019, οπότε Πρόεδρος ήταν ο κ. Δελαγραμμάτικας, δεν τηρούνταν μπλοκ αποδείξεων, δεν τηρούνταν κανονικά το Βιβλίο Εσόδων- Εξόδων, δεν ανευρέθηκε το σύνολο των τιμολογίων, δεν έχουν γίνει πληρωμές με αποδείξεις, λογαριασμούς και τιμολόγια.

Για την ίδια διαχειριστική περίοδο, εξάλλου, παρατηρήθηκε κατά το λογιστή: Έλλειμμα 12.095 ευρώ, δαπάνες χωρίς απόφαση της Σχολικής Επιτροπής ύψους 17.598 ευρώ, δαπάνες για προσωπικά έξοδα του τέως Προέδρου ύψους 1353 ευρώ, καθώς και έξοδα από την κίνηση του κεντρικού τραπεζικού λογαριασμού της Επιτροπής, αλλά χωρίς αντίστοιχα φορολογικά παραστατικά, ύψους 74.442 ευρώ.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί πως για την ίδια περίοδο, 1/1/2019-28/10/2019, απόφαση της Σχολικής Επιτροπής που να ορίζει τον οικονομικό διαχειριστή της, δεν υπάρχει!

Καταλήξαμε στη σύνταξη του απολογισμού, γράφει ο λογιστής, μετά από την πραγματοποίηση  όλων των εγγραφών και τον έλεγχο των λίγων καταχωρημένων τιμολογίων και πληρωμών, παρότι δεν υπήρχε πραγματική εικόνα της οικονομικής κατάστασης τη δεδομένη χρονική στιγμή για το 2019 (οι υπογραμμίσεις δικές του).