logo


Το δρόμο για τις συνεδριάσεις (και) των Τοπικών Συμβουλίων της πόλης με τηλεδιάσκεψη ανοίγει το Τοπικό Διονύσου, που την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου καλείται να συζητήσει 6 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο από τα 7 Τοπικά Συμβούλια του Δήμου Διονύσου που από την αρχή της πανδημίας προχωρεί σε τηλεδιάσκεψη για τις συνεδριάσεις του, οι οποίες μέχρι τώρα γίνονταν είτε στην αίθουσα του Πολιτιστικού της Κοινότητας, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις είτε- η πιο πρόσφατη συνεδρίαση- δια περιφοράς, τρόπο που έχουν υιοθετήσει για τις συνεδριάσεις τους τα υπόλοιπα έξι Τοπικά Συμβούλια.

Ανάμεσα στα προς συζήτηση θέματα περιλαμβάνονται η δρομολόγηση της ηλεκτροδότησης του Δημοτικού Κοιμητηρίου, θέμα για το οποίο υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και ΔΕΔΔΗΕ από το 2017, αλλά και το Σχέδιο αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων.

Ειδικά για το Σχέδιο, στην εισήγησή του ο Πρόεδρος Τ. Μπάσης περιγράφει αναλυτικά τι θα χρειαστεί η Κοινότητα- και τι θα πρέπει εγκαίρως να εξασφαλιστεί- σε προσωπικό (οδηγούς και χειριστές), μέσα (ενδοεπικοινωνία με νέους ασύρματους και βάση δεδομένων για ευπαθείς συμπολίτες) και οχήματα (αλατιέρες), ώστε να αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα χιόνια και τον παγετό. Ο κ. Μπάσης μάλιστα ζητεί να μεταφερθεί στην Κοινότητα Διονύσου η πλήρης ευθύνη διεκπεραίωσης των ενεργειών που θα απαιτηθούν στη διάρκεια των χιονοπτώσεων.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Αιτήσεις για παράταση ταφής

Θέμα 2ο: Αίτηση για παραχώρηση οικογενεικού τάφου στην Κοινότητα Διονύσου

Θέμα 3ο: Αίτηση για ατελή παράταση ταφής

Θέμα 4ο: Αιτήσεις για εκταφές

Θέμα 5ο: Ρευματοδότηση του Δημοτικού Κοιμητηρίου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου

Θέμα 6ο: Σχέδιο αντιμετώπισης χιονοπτώσεων στην Κοινότητα Διονύσου