logo


Με πρώτο θέμα τη λήψη απόφασης για τη βιντεοσκόπηση και ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου, θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, με 11 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως όλες σχεδόν οι παρατάξεις της μειοψηφίας από την αρχή της πανδημίας καλούσαν επίμονα τη Δημοτική Αρχή να εξετάσει τη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης των συνεδριάσεων- τουλάχιστον του Δημοτικού Συμβουλίου- ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη δημοσιότητα προς τους πολίτες.

*Με δυο μέτρα, όπως ανακοινώθηκαν και στην Οικονομική Επιτροπή στις 10 Νοεμβρίου, προτίθεται η Διοίκηση του Δήμου να στηρίξει την τοπική αγορά εν μέσω πανδημίας. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για:

· Απαλλαγή από Τέλη Καθαριότητας & Φωτισμού (Δημοτικά Τέλη), από τις επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω Covid19, για το διάστημα που παρέμειναν κλειστές. Για την ενεργοποίηση της διαδικασίας, οι επαγγελματίες θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση (στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://dt.govapp.gr), αναρτώντας, σε ηλεκτρονική μορφή, στην αίτηση και α) βεβαίωση από την «ΕΡΓΑΝΗ» από όπου θα προκύπτει το χρονικό διάστημα διακοπής λειτουργίας της εκάστοτε επιχείρησης, β) το μισθωτήριο εκτυπωμένο από το TAXIS (για μισθωμένα ακίνητα). Σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής θα διενεργηθεί συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

· Έκδοση Αδειών Κατάληψης Κοινοχρήστων Χώρων με απαλλαγή των αντιστοίχων τελών για το έτος 2020, κατόπιν ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, του κανονισμού Κατάληψης Κοινοχρήστων Χώρων (ΑΔΣ 250/17), της απόφασης περί «Παραχώρησης χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων» (ΑΔΣ 384/18) και της οριοθέτησής του από την αρμόδια υπηρεσία.

Επιπλέον των παραπάνω, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Τσουδερός, κατά τη σχετική συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, έχει προτείνει:

-Απαλλαγή προστίμου 2% εκπρόθεσμης καταβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων (0,5%) των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και του τέλους παρεπιδημούντων (0,5%).

-Εφαρμόζεται ήδη η αναστολή είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης.

-Μέχρι τις 30/4/2021 παρατείνονται επίσης οι προθεσμίες καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής αυτών με Π.Ν.Π. που έχουν εκδοθεί.

-Να γίνει πρόταση προς την ΚΕΔΕ για ψήφιση νέας ρύθμισης έως 48 δόσεων των οφειλών προς τους Δήμους.

-Και για τους πολίτες: Ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου και διενέργεια test covid19 για τους ωφελούμενούς του.

*Επιβεβλημένη κρίνεται σε κάθε Δήμο η σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, λέει εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ακολουθώντας την πρόβλεψη του καλλικρατικού νόμου. Σύμφωνα με το νόμο 4604/19 (Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας κλπ.):

Σε κάθε δήμο συνιστάται Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, η οποία είναι συμβουλευτικό, προς το δημοτικό συμβούλιο, όργανο με τις εξής αρμοδιότητες: α) σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, συμμετέχει και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του δήμου, εισηγείται και συμμετέχει στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο, β) διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του δήμου, τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής, γ) συνεργάζεται με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσιακές μονάδες του δήμου και με δομές και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προώθησης θεμάτων ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών σε τοπικό επίπεδο, δ) συνεργάζεται με τις δομές του Δικτύου της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών. 2. Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας συγκροτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και αποτελείται από τα εξής μέλη: α. Έναν (1) Αντιδήμαρχο ή εντεταλμένο ή δημοτικό/ή σύμβουλο ως Πρόεδρο. β. Έναν (1) δημοτικό/ή σύμβουλο των λοιπών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου. γ. Έναν (1) υπάλληλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας ή της Υπηρεσιακής Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του δήμου. δ. Έναν (1) εκπρόσωπο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου. ε. Έναν (1) εκπρόσωπο τοπικού επαγγελματικού/εμπορικού συλλόγου ή συνεταιριστικής οργάνωσης. στ. Έναν (1) εκπρόσωπο τοπικού γυναικείου/φεμινιστικού συλλόγου/φεμινιστικής οργάνωσης ή μη κυβερνητικής οργάνωσης με δράση στα θέματα της ισότητας των φύλων. ζ. Δύο (2) εμπειρογνώμονες δημότες με ισότιμη εκπροσώπηση των φύλων. Τα μέλη της Επιτροπής δεν λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους σε αυτή κανενός είδους αμοιβή ή αποζημίωση. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου καθορίζονται ο τρόπος επιλογής των μελών, η λειτουργία της και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την οργάνωση της Επιτροπής.»

*Τέλος, για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά έρχεται θέμα για την έγκριση εκπαιδευτικού προσωπικού και την προσθήκη τμημάτων στη Μουσική Σχολή Κρυονερίου- που προτείνεται να μετονομασθεί πλέον σε Μουσική Σχολή Δήμου Διονύσου. Ειδικότερα, η έγκριση του εκπαιδευτικού προσωπικού από το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρείται απαραίτητη για την θεώρηση του μαθητολογίου των- 144 φέτος- σπουδαστών από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ προτείνεται η προσθήκη τμήματος μονωδίας στα υπάρχοντα τμήματα της Σχολής.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης για την βιντεοσκόπηση και ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2ο: Καθορισμός δικηγορικής αμοιβής σύμφωνα με την αριθ. 476/20 ΑΟΕ.

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη μέτρων στήριξης της τοπικής αγοράς λόγω covid-19.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ , ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΚΑΞΕΚΩ».

ΘΕΜΑ 5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΜΙΕΤΣΕΛ».

ΘΕΜΑ 6ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ KAI ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΣΙΔΕΡΗΣ Ι. ΜΙΧΑΛΗΣ».

ΘΕΜΑ 7ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Δαπάνες Επιθεώρησης και επισκευής – συντήρησης πιστοποιημένων παιδικών χαρών Δήμου Διονύσου».

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια Παροχής Υπηρεσίας Πλυσίματος -Καθαρισμού Μεταφορικών Μέσων».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό Έτος 2021-2022- Προσθήκη της Ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ & ΔΙΚΤΥΩΝ στον τομέα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ που λειτουργεί στο 1ο ΕΠΑΛ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 10ο: Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Διονύσου, σύμφωνα με το άρθρο 70 του Ν.3852/2010 “Πρόγραμμα Καλλικράτης” όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 4604/2019».

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Προσθήκη Τμημάτων της Μουσικής Σχολής Δήμου Διονύσου κατά το σχολικό έτος 2020-2021.