logo


Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2020, η απόφαση Δημάρχου για την ανάθεση της υπηρεσίας “Τεχνική βοήθεια υποστήριξης Δήμου Διονύσου για την επικαιροποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων”. Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για την ανάθεση της επικαιροποίησης του σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων σε εξωτερικό συνεργάτη, όπως είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η παραπάνω υπηρεσία προϋπολογιζόμενης δαπάνης 24.775 ευρώ, χρηματοδοτούμενη από την Περιφέρεια, ανατέθηκε απ’ ευθείας με τελικό κόστος 24.239 ευρώ, θα έχει διάρκεια 6 μηνών με δικαίωμα παράτασης κατά το ήμισυ του αρχικού συμβατικού χρόνου, κατόπιν συμφωνίας των δύο μερών, χωρίς καμία αλλαγή των όρων που θα αναφέρονται στη σύμβαση,  και θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με την απόφαση Δημάρχου, τρία στάδια.

Το πρώτο στάδιο, διάρκειας 2 εβδομάδων, περιγράφει την εξειδίκευση της μεθοδολογίας και την οργάνωση της υλοποίησης της υπηρεσίας.

Το δεύτερο στάδιο αμέσως μετά, διάρκειας 2,5 μηνών, περιλαμβάνει την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την αξιολόγηση υφιστάμενων δράσεων του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) του Δήμου και τους τοπικούς στόχους για τα Αστικά Στερεά Απορρίμματα (ΑΣΑ) του Δήμου.

Τέλος, το τρίτο στάδιο, διάρκειας και αυτό 2,5 μηνών θα καταγράφει τα προτεινόμενα μέτρα και δράσεις για την Ανακύκλωση και το Σχεδιασμό Δικτύου Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων του Δήμου.

Το ίδιο το τοπικό σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Διονύσου χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από το πρόγραμμα Α. ΤΡΙΤΣΗΣ και κινείται στην κατεύθυνση και με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, της βιώσιμης επίτευξης των στόχων ανακύκλωσης και ανάκτησης και εν γένει της αειφόρου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως έγραφε στην εισήγησή της τον περασμένο Φεβρουάριο η αρμόδια Αντιδήμαρχος Γ. Λακαφώση.