logo


Η εκχέρσωση- με κοπή όλων των δέντρων- έκτασης περίπου 6 στρεμμάτων, κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής, καταγγέλθηκε πριν από τρεις ημέρες στο Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη. Η αυτοψία τόσο της Διοίκησης, όσο και του Δασαρχείου που αμέσως ενημερώθηκε, έδειξε πως η εν λόγω έκταση αποτελεί κομμάτι ευρύτερης ιδιοκτησίας μέσα στη Ζώνη Α του Πεντελικού, εκτός Σχεδίου και δασικής. Επιπλέον τόσο ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης που επισκέφθηκε το χώρο, αλλά και το Δασαρχείο, εντόπισαν σημάδια επαγγελματικής δραστηριότητας, που ίσως βοηθήσουν στον εντοπισμό του δράστη, ενώ φαίνεται πως η εκχέρσωση μετράει μερικούς μήνες μια που κάποια από τα δέντρα που έχουν κοπεί και παραμένουν στο χώρο είναι ξερά ενώ άλλα φαίνεται πως κόπηκαν πρόσφατα.

Σχετικό είναι και το Δελτίο Τύπου περί μηδενικής ανοχής του Δήμου Διονύσου σε παράνομες εκχερσώσεις και κοπές δέντρων, μαζί με τα έγγραφα προς το Δασαρχείο, όπου ο κ. Φωτάκης ζητεί την αποστολή δενδρυλλίων για την αναδάσωση της περιοχής:

Σε συνέχεια δημοσιοποίησης από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη καταγγελίας από 10/11, που αφορούσε σε παράνομη κοπή δένδρων και εκχέρσωση έκτασης 6 περίπου στρεμμάτων, σε εκτός σχεδίου περιοχή βορειανατολικά του Γηπέδου εντός της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού Γιάννης Φωτάκης προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία προς το Δασαρχείο Πεντέλης και το Δασονομείο Αγίου Στεφάνου, προκειμένου να προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες κατά το Νόμο.

Παράλληλα ο κος Φωτάκης, με δεύτερο έγγραφό του προς το Δασαρχείο, ζήτησε την αποστολή δενδρυλλίων, προκειμένου ο Δήμος Διονύσου να πραγματοποιήσει αναδάσωση της εν λόγω έκτασης.

Ο Δήμος Διονύσου θα εξακολουθήσει να έχει μηδενική ανοχή και σε άλλες αντίστοιχες ενέργειες που θα υποπέσουν στην αντίληψή του.