logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φτάνει ως εδώ!

Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως.

Μετά το κλείσιμο των σχολείων στα οποία δεν μεταδίδονταν ο ιός. Μετά την πρωτοφανή αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας και την αποχή-ρεκόρ των εκπαιδευτικών από τις εκλογές-παρωδία, νέο φιάσκο  σήμερα για την κυρία Κεραμέως .

Η πολυδιαφημισμένη   πλατφόρμα Webex της Cisco κράσαρε στις πρώτες ώρες λειτουργίας και σταμάτησαν τα μαθήματα  τηλεκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της χώρας. Κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι υπεύθυνοι δημόσιοι φορείς και ειδικά το Πανελλήνιο Σχολικό  Δίκτυο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άνοιξη είχε ζητήσει επενδύσεις στις δημόσιες ψηφιακές  υποδομές και είχε αντιταχθεί στην παράδοση της τηλεκπαίδευσης και των  προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ciscο.  Το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο επί 8 μήνες δεν έκανε όσα έπρεπε, αλλά μετά το νέο κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων, αντί να αφιερώσει μία-δύο ημέρες  σε δοκιμή- προσομοίωση του συστήματος, το έθεσε σε πλήρη λειτουργία, με  αποτέλεσμα αυτή την ώρα να κινδυνεύει με blackout συνολικά όλο το εθνικό  δίκτυο μετάδοσης Δεδομένων.

Τώρα αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η υγεία και η παιδεία δεν είναι μπίζνες.

Μόνη λύση είναι η άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, για 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών/καθαριστριών, συνεχείς ελέγχους με δωρεάν τεστ στα σχολεία, ασφαλείς μετακινήσεις, αύξηση των κονδυλίων προς τις σχολικές επιτροπές

Φτάνει ως εδώ!

Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως.

Η Επιτροπή Παιδείας του Παρατηρητηρίου της

Ν.Ε Σύριζα Ανατολικής Αττικής